Több szegény sorban élő családot is megkérdeztek arról ,miért is nem mennek el dolgozni,mikor a segély négyszeresét is megkereshetnék! Érdekes válaszok érkeztek.

Hirdetés

Az egyik válaszadó azt mondta:

– Nem tudnak annyit fizetni,hogy elmenjek dolgozni! Életemben nem dolgoztam , mert 1,5 évente terhes lettem, 11 gyerekem van. A legidősebb lányomat , aki most töltötte be a 18. életévét is arra biztatom minél hamarabb vállaljon gyereket és szüljön minél többet. Egy házban lakunk mindannyian, ahol elférünk nyolcan ott elférünk húszan is. Szerencsére a támogatásokból simán elvagyunk. Nincsenek nagy igényeink. Mindössze három dologra van szükségünk : ételre, ruhára és tüzelőre. Olyan rövid az élet,nem fogom munkával tölteni.

Voltak akik azt válaszolták számukra a gyermek érkezése nem áldás , csupán megélhetésüket bíztositja a gyerek után kapott  állami támogatás,havi ellátás.

Vannak családok akik állami gondozásba adják a gyerekeiket, majd ebből jutnak különböző juttatásokhoz.

Például, egy családnak van hat gyereke. Beadták őket intézetbe. Majd jelentkezett a család rokonsága , és egy pár nap múlva kihozták őket , mint nevelőszülők. Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset. Gyermekenként 80,000forintot azaz összesen 480,000 forintot havonta. Az apa és az anya nem válnak el,nem is tudnának hiszen sosem voltak házasok. Bejelentkeznek két különböző lakcímre , így mindketten megkapják a szociális segélyt az önkormányzattól ami fejenként 28,800ft. Így hozzájutnak további 57,600 forinthoz.

Lakásfenntartási támogatásként további 9800 forintot kap a család, továbbá családi pótlékot, gyerekenként 12,600 ft. Természetesen ingyen tankönyv és ingyen étkezés is jár!

Ezenkívül minden hónapban sorba állnak átmeneti támogatásért ami szintén 30,000 ft az önkormányzattól, ha nem kapnak otthagyják a gyereket a jegyzőnél – etesse maga- felkiáltással ezzel zsarolva a hatóságokat!

Mégis ennyi bevétel mellett a gyerekek nem táplálkoznak megfelelően, általában koszosak,nincs az évszaknak megfelelő ruházatuk sem. Úgy gondolom ha az állam nem változtat sűrgősen az ellátási rendszeren,rengeteg kisgyerek fog szülei eltartása végett  megszületni. Pedig egy kisgyerek feladata nem ez, nem neki kell gondoskodnia a felnőtt szüleiről hanem fordítva!

Forrás : otperpiheno.hu

Hirdetés