Hihetetlen, hogy ma is mi minden történhet a világban. Azt hisszük, ha kórházba megyünk, segítő kezek között szülünk nem történhet baj. Ezért ma már egyre többen inkább otthon szülnek, de hiába a „kényelmesebb” körülmény, a legtöbb probléma ebből adódhat. Ahogy adódott is Kínában, ami egy anya és a szülők legnagyobb tragédiája.

A kínai kislány március 19- én született otthon. Igaz a szülők a fájások megindulásakor elindultak a legközelebbi kórházba, nem sokkal később visszfordultak, mert arra jutottak, a kiszámíthatatlan tömegközlekedéssel nem jutnak időben a kórházba.

Mivel ez a gyermek már a harmadik volt és az előző kettőt is otthon szülte az anya most sem tettek másképp. Úgy gondolták nincs szükségük orvosi segítségre.

Miután a kislány megszületett, a köldökzsinórt egy forró vízben sterilizált ollóval vágta el az apa.

Az apa később az orvosoknak elmondta, az ollót aznap vásárolta, és mielőtt használta volna, fél órán keresztül hevítette tűzforró vízben. “Pontosan úgy csináltam mindent, mint a fiam születésekor” – magyarázta.

Csakhogy a rögtönzött sterilizálás a harmadik gyermek esetében nem sikerült: a kislány hat nappal a születése után belázasodott, szülei pedig orvoshoz vitték, aki megállapította, hogy tetanuszt okozó baktériummal fertőződött.

A betegséget okozó kórokozó, a clostridium tetani spórái a környezetünkben szinte bárhol előfordulhatnak, és nyílt sebbe kerülve azonnal fertőzést okoznak. A kislány, orvosai szerint, a nem megfelelően sterilizált olló miatt kaphatta el a betegséget, és bár azonnal megkapta a szükséges kezelést, három nappal később belehalt a fertőzésbe.

ujszulott

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .