Amy már szívesen rászoktatná a 4 hónapos kisbabáját a szilárd ételekre, mert folyton éhes. Emiatt többen nekiestek a fórumokban, hogy anyának alkalmatlan.

Az elválasztás ideje nagyon sok összetevőtől függ. Nem mindegy, hogy a baba milyen súlyú és fejlettségű, szoptatott vagy tápszeres. Magyarországon is védőnő és orvosfüggő kinek milyen korban javasolják, hogy kezdje elválasztani a picijét.

Hirdetés

Vannak, akik ezt már 3 hónapos korban megteszik, orvosi ajánlásra. Vannak akik 6 hónaposan kezdik kipróbálni az új táplálékot a picivel vagy még később. Igazság szerint egyik sem rosszabb a másiknál. nem lehet pálcát törni senki feje felett azért, mert valamit máshogyan csinál, mint mi. Hiszen nem ismerjük a babát nem tudjuk milyenek a kvalitásai.

Ennek ellenére az első lépés minden esetben a gyümölcs- nálunk sok esetben alma, míg külföldön inkább a körtét ajánlják, de ez is területfüggő.

Természetesen egy elválasztás előtt álló babának nem a saját vacsoránkat tálaljuk fel.

A 27 éves Amy áprilisban szülte meg babáját. A neten nagyon sok követője van, akik most rátámadtak a nőre. Aki ugyanis a szoptatás ellenére is szilárd táplálékot akart adni a babájának. Pontosabban főtt rizst, minden átmenet nélkül.

Az interneten nagyon sokan támadták és felelőtlennek nevezték a nőt, aki azzal védekezett, hogy hiába szoptat szinte 3 óránként a babája folyton éhes. Ezért gondolt arra, hogy megkezdi a szilárd étel bevezetését.

Itt megint képbe került a szuperanyukák nevelési módszerei, akik megrögzötten az internetről nevelnek és persze csak azt hiszik el és tartják jónak, amit ők gondolnak. Akkor pláne így van ez, ha az adott posztot egy orvos tette közzé.

Ilyen esetben mondhat a szerencsétlen anyuka bármit, hogy az ő orvosa a gyermek vizsgálata után ezt javasolta- elásta magát egy életre anyaként.

Ez a történet nagyon jól tükrözi azt, hogy mennyire arrogánsak tudnak lenni az anyák, ha kiállnak egy bizonyos elképzeléshez, vagy amiben hisznek. Ilyenkor a legszebb szavakkal tudnak a földbe tiporni másokat.

Ebben csak az a szomorú, hogy ők ilyen hozzáállással gyermeket nevelnek. Aki egy idegen embert képes a földbe taposni, az mit tanít majd a gyermekeinek? Ráadásul a szuperanyukák gyermekei is szuperek. Arról persze sosem beszélünk, hogy ezek a gyerekek mennyit szenvednek azért, mert az anyjuk a saját elképzelését és „hitét” rájuk erőszakolja…

Hirdetés