A kisbaba első szívdobbanásától Megrázó! A kisbaba és szülei utolsó pillanatai!az anya és a család része. 9 hónapig várják édes álmokat szőnek a szülők, hogyan fog kinézni, milyen lesz a jelleme. Nincs annál szörnyűbb mikor az álmok egy pillanat alatt összetörnek ha a születés után tragikus híreket kapunk.

Hirdetés

Ausztráliában történt meg ez a szívszorító tragédia. Januárban még minden tökéletes volt. Nancy és Charlie McLean épp az esküvőjüket tartották, ahol James Day volt a fotós. A nagy napon a menyasszony már 7 hónapos terhes volt. James szerint azonban mindent a szeretet és a szerelem érzése vette körül.

Megrázó! A kisbaba és szülei utolsó pillanatai!Nagyon megszerette a párt a nagy napon, ezért az esküvő utáni időszakban is tartották a kapcsolatot.

Március végén James napja ugyanúgy indult, mint eddig bármikor máskor. Nem sokkal később azonban telefonhívást kapott. Nancyék jelentkeztek, hogy kisfiuk született, azonban a kis Edison nagyon rosszul van. Kérték a fotóst, hogy menjen el a kórházba és örökítse meg a pár napos baba utolsó pillanatait.

Megrázó! A kisbaba és szülei utolsó pillanatai!Edisont egy nagyon ritka anyagcsere betegséggel, nonketoticus hyperglycinaemiával diagnosztizálták háromnapos korában. Ezzel a betegséggel született gyermekek életben maradási esélye minimális. Nem tudnak rendesen enni, az aluszékonyság mellett a légzésleállás is bármikor bekövetkezhet. Ha mégis valamilyen csoda folytán életben maradnak, akkor sem élhetnek soha teljes életet, hiszen epilepszia, szellemi és fizikai visszamaradottság jellemző rájuk.

James az egész napot a családdal töltötte. Nem csak fotókat, de filmet is készített a megrendítő pillanatokról.

Megrázó! A kisbaba és szülei utolsó pillanatai!A szülők, akik pár nappal ezelőtt még mennyországban jártak most a poklot élték meg. Tartották egymásban az erőt és a szeretetet hívták segítségül. Hiszen a kisfiú még élt, ott volt a kezükben akkor is, ha tudták ez már nem tarthat sokáig.

„Öleltük, csókoltuk az a kis gomb orrocskáját. Hálásak voltunk a jelenért, próbáltunk nem gondolni arra, mi lesz, ha már nem lesz velünk. Csak szeretetet és rengeteg puszit kapott.”

Edisont a lélegeztetőgép addig tartotta életben, míg a család elbúcsúzott tőle. Ezután kikapcsolták azt is.

Megrázó! A kisbaba és szülei utolsó pillanatai!Azonban a kisfiú mást szeretett volna. Hiába állították le a lélegeztető gépet, elindult a baba spontán légzése. A kórház dolgozói tudták, hogy ez átmeneti állapot ezért engedték, hogy a szülők hazavigyék a picit. Elvitték a tengerhez egy piknikre és egy teljes napon át a saját ágyukban szeretgethették a szemük fényét.

Azonban ez a csoda is csak két plusz napot adott a megtört családnak. Végül 7 naposan Nagypénteken örökre megszűnt a kis Edison szíve dobogni.

A család próbálja pozitívan megélni a rettenetet. Szerintük Edison olyan leckét adott számukra, amit másokkal is meg szeretnének osztani.

“Értékelj minden pillanatot, amit a szeretteiddel töltesz. Szeresd őket úgy, mintha ez lenne az utolsó pillanat, amikor még szeretheted őket. Ne várj! Mi csak hét napot tölthettünk a kisfiunkkal, de vigaszt merítünk abból a gondolatból, hogy ezt a hét napot hatalmas szeretetben töltötte. Megpróbáltunk annyit nevetni, amennyit csak lehetett. Megígértük egymásnak és Edisonnak, hogy az életét fogjuk ünnepelni, egyetlen percet sem vesztegetünk el, ameddig velünk van.”

Forrás: Szeretlekmagyarország

Hirdetés