Pár óra alatt lett híres Lippai László és unokája. A nagypapa valószínűleg sosem felejti el ezt a napot.

A Blikk érte utol azt a nagyszülőt, akinek unokája meztelenül indult világgá a napokban, míg ő TV-t nézett.

A nagypapa már csak akkor értesült a nagy szökésről, mikor a gyermek édesanyja telefonált neki, akit a rendőrség értesített.

László beszámolója szerint a foci EB-döntő meccsének ismétlése ment a TV-ben, s ezt nézte mikor a kisunokája betipegett a szobába. Mivel még korainak találta az időt, nem állt fel azonnal reggelit készíteni, a kisfiú pedig kiment a szobából.

„Nagy kópé az én kisunokám, de nem hittem volna, hogy világgá megy. Azt hittem, bement a lányom, Tilda szobájába, erre mint kiderült: megpattant a lakásból. Nem akartam hinni a fülemnek, mikor a lányom azzal hívott az irodából, hogy a rendőrök találtak rá az anyaszült meztelen Kristófkára, és épp úton vannak vele hazafele!”- mondta a férfi a lapnak.

A nagypapa elmondta, hogy a három biztonsági zárból, csak egyet zárt be, és elismerte hogy hibázott. Az azonban máig rejtély, hogy a kisfiú hogy nyitotta ki a társasház, és a lakópark kulcsra zárt ajtaját.

A kisfiúnak szerencsére nem lett semmi baja, a járókelők korán észrevették, és azonnal értesítették a hatóságot. A hivatásos szervek kiskorú gondtalan veszélyeztetése miatt feljelentették a nagypapát, aki nem tagadja hogy hibázott.

„Igaza volt a rendőröknek, hibáztam. Vállalom a felelősséget ezért, mert az ajtón a háromból, csak egy zárat zártam be. Itt haltam volna meg ha valami baja esik, vagy ellopják. Azt hiszik megszeppent a történtek miatt? Dehogy! Amint az egyenruhások kitették a lábukat az ajtón, palacsintát kért és birkózni akart velem.” – mondta a lapnak.