Meg Nagle szoptatós dadaként dolgozik Ausztráliában, Queenslandban. Könyvet és blogot is ír a témában, hiszen a Nemzetközi Szoptatási Tanácsadók munkatársa.

Megszoptatta a kisbabát a nagynéniNemrégiben a négyhónapos unokaöccsére vigyázott, akinek anyukája dolgozott, így lefejte az anyatejet, és Meg cumisüvegben szerette volna odaadni a kisfiúnak. Azonban az nem fogadta el így, és Meg a saját melléből etette meg, természetesen az anyával erről egyeztetett. A kisfiú percek alatt elaludt.

Meg szerint roppant érdekes, hogy az anyát kétszer sem gondolják meg, hogy tehéntejet, vagy egyéb állati eredetű tejet adjanak a gyereknek, attól viszont viszolyognak, ha egy másik nő anyatejet ajánl a saját melléből a gyereküknek.

Azt nyilatkozta, kisgyermekes anyukaként sokszor késztetést érez, ha lát egy babát, aki vigasztalásra szorulna, vagy éhes, mert nem tudja megszoptatni az édesanyja valamilyen oknál fogva.

Egy ifjúság fejlesztési szakértő, Dr. Debora Gilboa kifejtette a cikket megjelentető újságnak, hogy előnyökkel jár a szoptatós dajkák segítségnyújtása, azonban minden esetben meg kell vizsgálni a dajka egészségi állapotát, amit dokumentumokkal tud igazolni.

Forrás: 24.hu

Előző cikkSegítsetek, hogyan tudnám a menzeszemet siettetni!
Következő cikkÜzenet minden Nőnek!