Hirdetés

Ahogy tervezzük a babát és végre kezünkben a pozitív teszt rögtön kiszámoljuk, mikorra is esik az a bizonyos szülés. Persze ehhez mérten próbáljuk a névnapját is majd megálmodni a kicsinek. Több kevesebb sikerrel.

Vannak azonban olyan hónapok, amik az emberek többsége szerint nem szerencsés.

Ha végig olvasod a listát láthatod, hogy igazából egyik hónap sem túl jó. Viszont még az emberek szerinti legrosszabb hónapból is lehet előnyt húzni.

Én Karácsony másnapján születtem. Sosem volt pont emiatt egy tisztességes bulim sem, hisz ünnep van.  Azonban a születésnapomhoz hozzátartozik a karácsonyfa, az ünnepi hangulat. El sem tudnám képzelni máskor. Az mondjuk már más kérdés, hogy a névnapom 2 héttel korábban van, meg persze ott van még a Mikulás és maga a Karácsony is. Tehát én egész évben csöndben vagyok…

Sebaj, az élet mindig nyom egy fricskát.:) A fiam március 15-én született és Bálintnak hívják, tehát február 14… Át fogom érezni majd a helyzetét.

Lássuk a listát!
Január

Mindenki el fog feledkezni a gyerek szülinapjáról a nagy karácsony utáni pihenésben, és olyan ajándékot kap majd, ami másnak felesleges volt a karácsonyfa alatt.

Február

Túl hideg van, hó is esik, még a végén elakadnál egy hóakadályban a kórházba menet, és az autóban kellene apjuknak a világra segíteni a csemetédet.

Március

Pont decemberben lesz 9 hónapos, amikor épp bölcsibe akarnád majd adni. Decemberben nem lehet visszamenni sehova sem dolgozni, és a bölcsik sem rendeznek beszoktatást karácsonykor. Tegyél le róla!

Április

Túl közel lenne a szülinapja a húsvéthoz, akármikor is születik április folyamán. Biztos lennének olyan évek, amikor pont húsvétvasárnapra esne a születésnapja, és akkor senki sem menne el a zsúrjára.

Május

Vizsgaidőszak. Tényleg azt kívánod a gyerekednek, hogy majd úgy ünnepelje főiskolásként a szülinapját, hogy közben stresszel a vizsgái miatt? Vagy másnaposan kelljen odaállnia a tanárok elé?

Június

El fogja mosni az eső a szülinapi kerti partit, a június a váratlanul ránk szakadó záporokról szól. Az elázott torta pedig nem a legjobb torta.

Július

Iskolai szünetben szülinapozni kész szociális öngyilkosság lenne. Szánalmassá akarod tenni azt a gyereket, hogy ne lehessen egy rendes, becsületes szülinapi zsúrja egész gyerekkorában?

Augusztus

A te gyereked lesz a legfiatalabb az egész osztályban, biztos, hogy csúfolni fogják, és emiatt szorongani fog. Majd tizenévnyi terápia kell hozzá, hogy ezt a traumát feldolgozza.

Szeptember

A te gyereked lesz a legidősebb az osztályban, felé támasztanak majd a tanárok leginkább elvárásokat, neki kell példát mutatnia a többieknek. Tudod, milyen kimerítő és megterhelő lenne ez neki?

Október

Halloween van, nem gyerekszülésre alkalmas időszak, hacsak nem szeretnéd, hogy boszorkányos üdvözlőlapokat kapjon születése alkalmából. Igaz nálunk ez még nem nagy divat, de pár év múlva biztosan az lesz ez is.

November

Túl esős időszak ez arra, hogy egy baba szülessen erre a világra. Micsoda szürkeség és hideg… Ráadásul ilyenkor már az összes üdvözlőlap karácsonyos, nem pedig szülinapi.


December

Karácsonykor nem igazán szerencsés megszületni, folyton egybe lesz vonva a szülinapja a karácsonnyal, és nem csak miatta gyűlik egy asztal köré a család.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .