Örök kérdés, mikor és hogyan viheted a babádat nyáron. Hiszen neki is melege van- Sőt, ha érzékeny a bőre, akkor az egész nyár a meleg kiütésekkel telhet el. Erre nagyon jó a hűsítő fürdő is. A babaúszás már egyfajta vízbiztonságot ad a piciknek- megszereti a vizet. Természetesen úszni nem tanul meg- a névvel ellentétben- de nem is ez a cél.

Hirdetés

Arra mindig figyelj, hogy bármilyen meleg is van akár kicsi akár nagy a gyermek, ha kijött a vízből cserélj száraz fürdőruhát. Mert felfázhatnak attól is, ha rajtuk szárad meg a ruha.

Mégis hova viheted a babádat?

Természetes víz

Már születése után is viheted vízbe a picit, hiszen ő 9 hónapig abban volt. Neki ez nem lesz ismeretlen közeg. Persze nem ázhatunk órákig a vízben karunkon a csecsemővel, hiszen a 27 fokos víz hosszú távon azért hideg neki.

A természetes vizek általában tisztábbak, mint a mesterségesek. Hiszen öntisztulnak. A strandokon a vegyszerek miatt „sterilebbek” a medencék.

Akár beülős úszógumival, akár ölben, jót fog tenni nekik a víz.

Termálfürdő

Bizony kerüljük el a termálfürdőket is 3 év alatti gyerekekkel, mert ha kéntartalmú a víz, az nem nekik való. A 34 fok feletti hőmérséklet pedig kedvez a mindenféle mikroorganizmusoknak, amik fertőzést okozhatnak a babánál. Bár én iskolás korú gyermeket sem engednék ezekbe a meleg vizekbe bele. Sok helyen ki is van írva, hogy hány éves kortól használható és az is, hogy mennyi ideig ülhetsz benne- ez általában 20 perc. Ezt persze senki nem tartja be, aztán csodálkozik, hogy fájnak az ízületei- mert ugye ez lesz az utóhatás.

Strand

A legtöbb strand megfelel az előírásoknak- sőt talán már túl tiszták is. Inkább a klóros víz az, ami nem tesz jót a kicsiknek: kiszárítja a bőrüket, csípi a szemüket, irritálja a nyálkahártyát.

Folyóvíz

A Dunáról egyértelműen azt írják, hogy túl piszkos egy babának, és szinte biztosan összeszed valamilyen fertőzést tőle, ha véletlenül beleiszik. A Tiszának jobb a vízminősége, de ott meg váratlanul szennyhullámok fordulnak elő olykor, aztán utólag már hiába fogjuk a fejünket, ha pont akkor fürdőztünk benne babával. A tisztaság egy dolog. Hiába vannak kijelölt fürdőhelyek, a folyóvíz, akkor is folyóvíz. Sodrása van- hordozhat olyan hordalékot, ami akár balesetet is okozhat.

Tenger

A só fertőtlenítő hatású, így a tengerben biztonságban vannak a babák a víz szempontjából. Arra kell csak figyelnünk, hogy a só miatt a bőrük nagyon kiszárad, úgyhogy fürdőzés után kell nekik egy alapos lemosdatás és krémezés.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .