merleg_1

A horoszkópkészítés ősi tudomány. Komoly munkát és tudást igényel egy adott személy horoszkópjának elkészítése. Sajnos a napjainkban megtalálható nagyon sok napi horoszkóp már elvette a fényét az igazi horoszkópkészítésnek- hisz ezek a napi meghatározások csak az emberek szórakoztatására készültek.

A teljes horoszkópelemzés nagyon összetett dolog- és minden embernél más és más. Hiába tartalmazza az adott jegyeket, bolygókat és házakat- ezek kombinációja több milliárd lehet, mely jóval több lehetőség, mint ahányan élünk a Földön. Természetesen a horoszkópkészítők is mást mást olvasnak ki az adott születési horoszkópból- de ezek mindegyike megállja a helyét.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

libra_1A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

A Mérleg (Szeptember 23- Október 22)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

Libra[4]A mérleg az levegő jegy. A levegő jegyűek racionálisak és kommunikatívak. Azonban sekélyesek lehetnek. Sokszor magyarázkodhatnak, de tanítanak is.

Ezen jegyűek szabályok szerint élnek, betartják azokat. Sikereket érhetnek el a kereskedelem, a tudomány és a média területén is.

A mérlegre jellemző a szépség és a csinosság. Nagyon ad a külsejére, kedves és szeretetre méltó. Azonban a környezetének maximálisan meg akar felelni, fontos számára mit mondanak, mit gondolnak róla.

A békére törekszik, azonban sokszor hisztissé válik. A döntéseiben határozatlan, sokszor azért bukik el dolgokon, mert túlságosan is körüljárja a témát, és mire dönt a lehetőség már elillant.

A kapcsolataiban infantilis lehet, sosem nő fel igazán.

A mérleg jegye nemcsak azokat az embereket engedi be az életébe, akiket szeretne, hanem akikre szüksége van. Ebben a különbségben keresendő a párkapcsolati problémáik 85%-a.

Ha a numerológiát nézzük a mérleg a 6-os számot képviseli. Hivatás síkján pedig ide tartoznak azok a munkák, melyeknek köze van a többi emberhez. Sokan szociális jellegű hivatást választanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .