Régen az emberek rendelkeztek az Aura látásának képességével. A festményeken lévő ábrázolások is- a szentek feje körül levő fényes „glória”- az aurát jelképezik.

A távoli múltban istenítették a megmagyarázhatatlan dolgokat, és csodáknak nevezték őket.

Ausztráliában West Kimberley félreeső területén történelem előtti barlangrajzokat találhatunk, melyek több ezer évesek és embereket ábrázolnak arany glóriával a fejük körül.

A Természet MINDENT megadott számunkra ami az Aura látásához kell. Mindössze arra van szükség, hogy tudatos erőfeszítéssel összehangoljuk érzékszerveinket. Ha meg se próbálod, SOHA sem fogod látni az Aurát. Viszont ha egyszer valamit saját magad is LÁTSZ, nem kell többé senki másba vetett hitedre sem támaszkodnod. Egyszerűen TUDNI fogod. És a tudásodat még több tanulásra fordíthatod.

MINDENKI képes látni az aurát egy bizonyos fokig. Vannak akik az aura színeit is látják – nekik ez a „mesterségük” spirituális síkon. Azonban a többi ember lehet, hogy az aurát csak egy fényes – arany vagy fehér színű – kontúrként érzékelik az ember teste körül. Ennek vastagsága az egyéntől függ. Ha egészséges az ember, teljes kontúrt láthatunk. Ha azonban valamelyik testrésze, szerve „beteg”, ott az aura szivárogni fog. Ezt úgy látod, mintha „füstölne” az adott beteg szervnél az aura.

ha nem látsz színeket, ilyennek látod az aurát
ha nem látsz színeket, ilyennek látod az aurát

Mi is az az AURA?

Világegyetemünkben minden rezgésekből áll. Minden atom annak összes részével együtt, minden elektronnal és elemi részecskével, még a tulajdon gondolataink és tudatunk is rezgésekből épül föl. Úgy határozhatjuk meg az Aurát, mint rezgést, amely minden anyagi tárgyat körülölel. Ez már elég az Aura érzékeléséhez, feltéve ha képezhetjük magunkat a Aura rezgéseinek látására.

Az élő (tudattal rendelkező) dolgok (emberek, növények stb.) körül lévő Aura idővel változik, néha meglehetősen gyorsan.

Az élettelen tárgyak körül lévő Aura alapjában véve állandó.

Az emberek körüli Aurát részben elektromágneses sugárzás alkotja, ami a mikrohullámútól az infravörösön át egészen az ultraviola fényig mozog. Az alacsony frekvenciájú mikrohullámú és infravörös része a színképnek (testhőmérséklet) úgy tűnik, hogy a testünk alacsonyabb funkcióival van összefüggésben (DNS szerkezet, anyagcsere, keringése rendszer stb.) míg a magas frekvenciájú (ultraviola) hullámok inkább a tudatos tevékenységeinkkel kapcsolatosak, mint a gondolkodás, kreativitás, szándékaink, humorérzék és érzelmeink.

Az Aura színei és intenzitása, különösen a fej körüli és fölötti rész, NAGYON speciális jelentéstartalommal bírnak. Valakinek az Auráját nézve láthatod a gondolatait, még mielőtt verbálisan is kifejezné őket. Ha nem ért egyet azzal amit mond, a hazugsága ténylegesen is látszik.

Ezen kívül Auránk egyfajta spirituális kézjegy. Ha olyan embert látsz, akinek világos és tiszta Aurája van, BIZTOS lehetsz benne, hogy jó szándékú és spirituálisan fejlett, még akkor is ha szerény és nincs tudatában. Ugyanakkor ha egy embernek szürke vagy sötét az Aurája, BIZTOSRA veheted, hogy tisztátalan szándékai vannak, mindegy, hogy mennyire impresszívnek, ékesszólónak, műveltnek, jó kiállásúnak vagy jól öltözöttnek is tűnik az illető.

Ha már látod az aurát, sokszor kaphatod azt a kérdést, hogy – akkor mond meg az enyém milyen? Erre a legjobb, ha azt mondjunk, tanulja meg ő maga is a látás módját.

Amikor az emberek felismerik, hogy az Aurájuk mindenki más számára is látható és igen sokan látják, ügyelni fognak a gondolataikra. És megpróbálják majd látni és fejleszteni saját Aurájukat. A folyamat során jobbak és bölcsebbek lesznek, képesek arra, hogy felismerjék más emberek szándékait. Ennélfogva, az egész világ sokkal jobb lesz, ha mindenki megtanulja az Aura látását és megértését.

Gyermekek

3 éves korig a gyermekek spontán módon látják az aurát. Egy csecsemő is az ember feje fölé néz és az aura színéből „következtet” a tulajdonosára. Így fordulhat elő, hogy egy számára nem tetsző aurával rendelkező ember hiába mosolyog és gügyög rá, ő sírni fog és ellöki magától.

A szemeink csak egy meghatározott tartományban érzékelnek színeket. Elektromágneses (EM) rezgések érzékelésére vagyunk képesek, melyek a 0.3 mikro méteres hullámhossztól a 0,7 mikro méteresig terjednek – lilától a pirosig.

Az említett frekvenciatartományban eső rezgéseknek egyfajta keveréke a szín, amit a szemünkkel képesek vagyunk látni. Ezt a keveréket pontosan mérhetjük ha rögzítjük a fény spektrumát (színképét), de mindez csak speciális eszközök, ún. színképfénymérők (spektrofotométerek) segítségével oldható meg (maga az aura fényképezés is ezen alapszik).

Az Aura látásához szükség van

 • a szemeink érzékenységének növelésére
 • az érzékelt rezgéstartomány kiterjesztésére a látható fény mögé.

A fentieket elérhetjük

 • a periferikus látásunk használatával és fejlesztésével
 • az expozíció fokozásával
 • erősítjük a látásérzékelés feldolgozását az agyban – növelve a kapcsolatot a bal és a jobb agyfélteke között.

Periferikus látás

A retinánk (a szem fókuszsíkja, ami a fényérzékeny sejteket tartalmazza) kevésbé sérült ott (periférián), mint a középső részen. A retina középső része folyamatosan használatban van, és az évek során halmozottan károsodik a túlzott és/vagy mesterséges megvilágítástól (TV, számítógép, mesterséges fény stb.) Ezenkívül a központi látómezőt arra tanítottuk az évek során, hogy csak bizonyos módokon lásson.

Vedd figyelembe, hogy a fiatal gyerekek sokkal könnyebben látják az Aurákat, mert a középső látómezejük még nem sérült meg.

Az expozíció növelése

Amikor egy sötét beállításról szeretnénk fényképet készíteni, növelnünk kell a film expozíciójának idejét. A szemünk szemszögéből nézve ezt úgy érhetjük el, ha pontosan EGY pontra koncentrálunk hosszabb ideg (30-60 másodpercig).

Amikor szemeink mozognak vagy a kép mozog a szemünk előtt, látószervünk átlagolja a képeket. (másodpercenként 25 képkockát a TV-ben egy gördülékeny mozgásnak látunk) Amikor egy pontra koncentrálunk, növeljük az érzékenységünket, mert átlagoljuk a bejövő fényt, fokozva annak hatását.

Első gyakorlat

Helyezd az  ábrán látható képet körülbelül 1,5 méterre magad elé. Nézd pontosan a fekete pöttyöt legalább 30 másodpercig vagy tovább, és figyeld meg a színes pontokat a periferikus látásoddal. Ne engedj a kísértésnek, csak a fekete pöttyöt nézd.

aura látás 1. gyakorlat
aura látás 1. gyakorlat

Figyeld meg, hogy a színes területeket úgy tűnik, mintha egy másik szín Aurája ölelné körül. Amikor a periferikus receptorainkat stimuláljuk egy ideig, színérzeteink vannak, amik teljesen mások, mintha a központi látásunkat használnánk. Minél többet koncentrálsz, annál világosabb az Aura a színes területek körül, mivel az érzékenységed nő.

Korábban képes lettél volna ezt a képet nézni órákon át anélkül, hogy bármit is láttál volna. A gyakorlat kulcsa az, hogy EGYETLEN pontra koncentrálsz elég hosszú ideig. Ez a gyakorlat azt a módot szemlélteti, ahogyan nézni kell az emberi Aurák látásához, tudatosítva magunkban látószervünk és érzékelésünk bizonyos képességeit.

Második gyakorlat

Ennek a gyakorlatnak a célja az, hogy élénkítse a kommunikációt mindkét agyfélteke között, ezáltal a “feldolgozási hatásfokot” növeli, ami szükséges az Aura látásához. Helyezd a 2. ábrán látható képet kb. 1 méterrel magad elé. Nyújtsd előre a kezed, így ujjaid egyike a körök között és alatt van.

 

aura látás 2. gyakorlat
aura látás 2. gyakorlat

Fókuszálj az ujjad végére és ne törődj a körökkel, nézz át rajtuk. Most 4 kört kellene látnod. Ha ez sikerült próbáld meg a két középsőt EGYESÍTENI (hogy átfedjék egymást) és EGY kört látni EGY FEHÉR KERESZTEL az ujjad tetején, középen a kettő között. Ha látod a keresztet az annak a bizonyítéka, hogy bal agyféltekéd (ami a jobb szemmel van kapcsolatban) a jobbal kommunikál (ami a bal szemedhez tartozik).

Ez a gyakorlat nagyon hasznos: mindössze 5 perc megduplázza a bioenergiád és elősegíti az öngyógyulást.

A kereszt először lebegni fog és bizonytalannak tűnik majd. Kísérletezz a szemed és az ujjad közti távolság változtatásával, hogy elérd a tökéletes keresztet. Jelentős haszonra tehetsz szert 3-5 perc után, lehetőleg pislogás nélkül, de a bűvös időtartam úgy tűnik, hogy 45 perc folyamatos koncentráció, ami IGAZI változást idéz elő a szellemi (mentális) és aurikus képességeidben.

Fokozatos gyakorlással el kellene érned, hogy az ujjad nélkül is meglásd és fönntartsd a keresztet. Miközben a kereszt megtartásával foglalkozol próbálj meg tudatába kerülni a másik 2 körnek is és minden más körüllévő dolognak a periferikus látásod használatával. A periferikus látásod használatával aurikus színeket kellene lássál a fenti körök körül. Amikor képessé válsz arra, hogy elemezd a környező dolgokat a periferikus látásoddal, a kereszt (és a koncentráció) elvesztése nélkül, készen állsz az Aurák látására és olvasására.

Magasabb szinten:

Az egyik átmérő a keresztben rendszerint a másik “előtt” látszik. Ez azt jelenti, hogy az egyik agyféltekéd dominál a másik felett. A férfiak általában a vízszintes átmérőt látják fölül (bal agyfélteke dominál), míg a nők többnyire a függőlegeset (jobb agyfélteke dominál).

Próbáld meg a “rejtett” átmérőt előtérbe hozni annyira amennyire csak lehet, tudatos koncentrációval.

A koncentráció legmagasabb szintje a tökéletesen egyensúlyban lévő kereszt elérése és megtartása, aminek mind a négy karja ugyanolyan intenzitású, ilyenkor tökéletes az egyensúly a két agyfélteke között. Nagyon sok ember tapasztal bámulatos hatásokat ezen a ponton. Először, a koncentráció mélyebb lesz. Másodszor, 2-3 perc után úgy tűnik mintha elvesztenéd a látványt, a világos háttér sötét lilává vagy rózsaszínné válik. Az érzékenységed és tudatosságod nagyban fokozódik. Minden érzés megszűnik létezni.

Az 1. és 2. koncentrációs gyakorlatban már fölfigyeltünk rá, hogy a valódi színeket eltérő színű Aura veszi körül.

 • a vörös türkizkék, a türkizkék vörös színű aurát ad
 • a narancssárga kék, a kék narancssárga aurát ad
 • a citromsárga ibolyaszínűt, az ibolyaszín citromsárga aurát ad
 • a zöld rózsaszín, a rózsaszín zöld aurát ad.

Ha jól körülnézünk, láthatjuk, hogy a Természet is gyakran alkalmazza az Aurikus Párokat. Vegyél csak egy piros madarat, és biztos lehetsz benne, hogy lesznek türkizszínű testrészei is. Ugyanez vonatkozik a kékes-narancssárga, sárgás-ibolya és zöldes-rózsaszínű színkombinációkra is, nemcsak madarakon, hanem halakon, lepkéken és virágokon is – mindenen, ami a Természet élénk színeit viseli. Alkalmanként előfordulhat, hogy a második legmegfelelőbb színt láthatod a tökéletes Aurikus Pár helyett.

Feltűnt már, hogy a LEGTÖBB földi fának a virágai, amiket ZÖLD levelek vesznek körül, ibolyák, rózsaszínűek (lilák) vagy vörösek? Az Aurikus Színek a Természetben nagyon élénkítően hatnak, gyakran a szépség és a boldogság érzésével árasztanak el.

Fontos, hogy jól megjegyezd a fenti Aurikus Párokat és emlékezz is rájuk. Hogy miért? Mert ha egy rózsaszínű Aurát látsz egy világoszöld ruhát viselő ember körül, nagy a valószínűsége, hogy nem az ember, hanem a ruha Auráját látod.

Az Aura érzékelése

Ültess le egy embert magaddal szemben. Ha lehet fehér háttér elé. Így sokkal egyszerűbben láthatod majd az auráját.

Nézz ki EGYETLEN PONTOT, és csak arra figyelj. A homlok közepe TÖKÉLETES erre a célra. Nézd ezt a pontot legalább 30-60 másodpercig vagy még tovább. 30 másodperc után elemezd a környező dolgokat a periferikus látásoddal, miközben még mindig a kinézett pontra nézel.

A koncentráció megtartása a legfontosabb. Álld meg a kísértést, és ne nézz máshova. Látnod kellene, hogy az alany körül a háttér világosabb és MÁS SZÍNE van, mint a távolabbi környezetnek. Így érzékeled az Aurát. Minél tovább koncentrálsz, annál élesebben látod. Jusson eszedbe, hogyha csak egy pontra figyelsz az növeli érzékenységedet a szemedbe jutó Aura rezgések felerősítésével.

Maga a koncentrálást és a fókuszálást úgy kell elvégezni, mintha egy 3D-s képet néznél. (Régen léteztek ilyen könyvek is – varázslatos szemek címmel – melyben egy adott képre fókuszálva egy második 3D-s kép ugrott elő az ábrából). Ha ezt megtanultad a módszer ugyanaz.

Próbálj az ember „mögé” nézni.

Én pl. az alvó macskámon gyakoroltam. Nem mozgott, lefeküdt a fehér fal elé. A legjobb alany.:)

A legmagasabb szintű Aura gyakorlatokat teljes sötétségben végzik, de ehhez több órányi folyamatos koncentrációra és rendszeres gyakorlásra van szükség.

A koncentrálás befejeztével, még az Aurát nézve csukd be a szemed. Egy vagy két másodpercig most CSAK magát az Aurát látod.

Készülj rá föl. Mindössze egy vagy két másodperced van amíg a fényérzékeny sejtjeid abbahagyják a rezgést és a látvány továbbítását az agyba. Ha elszalasztod, kezdheted az összpontosítást előröl. Próbáld kikísérletezni, hogy milyen gyorsan kell becsuknod a szemed a legjobb hatás eléréséhez.

Nagyon jól lehet még gyakorolni tömegközlekedésen. (én pl. munkába menet mindig a metrón gyakoroltam). A világos színű háttér előtt ülő emberek nagyon jó gyakorlati felületek.

Hogyan lásd a saját Aurád?

Állj körülbelül 1.5 méterrel egy megfelelő méretű tükör előtt. Kezdetben legjobb, ha a mögötted lévő háttér egyszínű és fehér, árnyékok nélkül. A megvilágítás legyen NAGYON lágy és egységes, nem pedig ragyogó. Kövesd a fent említett utasításokat az Aurád meglátásához.

GYAKOROLJ legalább 10-15 percet egy nap, hogy növeld az érzékenységedet és fejleszd Aurikus látásodat. Ne feledd, a gyakorlás a legfontosabb ezen képesség kifejlesztéséhez.

 

Terhességem előtt ibolyaszín az aurám. Ami a magas spirituális érzéket rejti. Ez a veleszületett képességeket- azt a bizonyos “hatodik” érzéket jelenti.

 

Terhességem alatt az aurám. A zöld szín a gyógyítók színe. A természetgyógyászok, gyógyítok mind ilyen aurával rendelkeznek.

 

Segédlet: Hogyan lássuk és OLVASSUK az AURÁT

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szerintem hasznos cikk. Még csak az első gyakorlatnál tartok, de azért végigolvastam az egészet. Az jó vagy rossz, ha – miközben a fekete pontra koncentrálok – a türkizkék kör eltűnik?

  • Itt semmi nem rossz.:) Főleg ha élvezed a dolgot.:) Nem mindenki lát színeket, de a glóriaszerű aurát- fehérként – látni fogod. Gyakorlás kérdése hidd el.:)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .