tired-momSok anyuka szenved a krónikus fáradtságban, és ennek nem csak az éjjel – nappali állandó készenlét az oka.

Hirdetés

Sokan mondják: Persze, hogy fáradt vagy, hisz egész nap sír egy baba melletted. Ez azonban nem mindig van így.

Gondoljunk bele, már a szülés előtt sem pihenünk rendesen, hisz a hasunk akkora, hogy kényelmes alvásról már szó sem lehet . Emellé jön, hogy a baba biztos úgy fekszik, hogy az nekünk sokszor kellemetlen is lehet.

A szülés az egyik legfárasztóbb dolog a világon. Utána pedig nincs megállás. Hisz nem csak anyák leszünk, azért nők is maradunk, és a háztartást is vezetni kell- sokszor akkor mikor a pici alszik. Eltelik néhány hónap, vagy év és pihenés nélkül irány vissza dolgozni- vagy épp érkezik a kistesó..Ne csodálkozzunk, ha évek múlva is még a szülés előtti fáradalmainkat próbáljuk kipihenni.

fEzen kívül természetesen a szülést követően a szervezetünk is változik. Komoly probléma a vérszegénység. A szülés után javasolt a vaskúra, amit legalább 6 hétig folytatni kell, hogy kicsit összeszedjük magunkat.

A kóros fáradékonyság tünete lehet a depressziónak is. Ez azonban kezelhető. Viszont soha ne intézzük el annyival a dolgot, hogy majd többet alszom. Hogy az alvás kielégítő és pihentető legyen, ahhoz kezelésre van szükségünk- sokszor egy nagy beszélgetés is elég.

Végül hormonális problémák is társulhatnak a fáradékonysághoz, de hasonló tünettel jár a cukorbetegség, a pajzsmirigy-rendellenesség is. Ezek is felléphetnek a szülés után.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..