Hirdetés

Egyik legnagyobb félelmünk, hogy nem tudjuk mit vesz a gyerek a szájába. Ez az ismerkedés a környezetével, teljesen természetes dolog. És sokszor nem is baj, ha pár dolog „megjárja” a baba száját. Nem kell burokban tartani, hiszen az immunrendszere is fejlődik, ha egy kicsit kap a külvilág „mocskából”.

Persze mindezt felügyelet mellett tegye. Hiszen a gyermek inkább nyalogasson meg egy ablaküveget, mint hogy lenyeljen egy kisebb játékot, vagy akár az orrába dugja- mert az is érdekes a babának.

Egy anyuka fotókönyvet készített azokról a tárgyakról, amik megjárták a gyermeke száját a hónapok során. Némelyik vicces, némelyik elképesztő, némelyiktől megborzongunk.

Lenka Clayton 8 hónapon át szedte szorgalmasan ki fia szájából mindazt, amit a gyerek beletuszkolt egy-egy óvatlan pillanatban. A kisfiú 8-15 hónapos kora között összesen 64 alkalommal szükségeltetett gyors anyai beavatkozás, melyek eredménye egy-egy fotó lett.

Egy dolgot nem tartalmaz a fotókönyv, amikor is a kis lurkó egy apró műanyag tasakot vett a szájába, amiben patkányméreg volt. Mindez nem otthon , hanem egy Párizsi hotelszobában esett meg velük. Szerencsére a babának semmi baja nem lett. Azért utána reméljük számon kérte a hotel vezetőjét, hogyan lehet ilyen egyáltalán egy hotelszobában.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .