Ritka eset, ha egy férfiban nem jönnek fel azok a kósza, sötét gondolatok, amikor az apaság kerül szóba. 

Hirdetés

. Hiszen változik az élet. A félelem, az elbizonytalanodás, és amikor már itt van a baba, a kételyek is: nem vagyok jó apa. Hogyan segítheted hozzá a párodat, hogy szárnyaljon, ne aggódjon és komfortosan érezze magát az apaság szerepében?

Összesen 9 hónap.

Ennyi ideje van egy férfinak, hogy feldolgozza a tényt: apa lesz.

Az apák többsége a szülésig abban a feszültségben él, hogy az apaság elsősorban az anyagi feltételek megteremtését jelenti. Majd abban percben, hogy felsír a gyerek a szülőszobán; sokan rájönnek: nem csupán erről van szó.

A gügyögést, ragaszkodást, mosolyt nem lehet pénzen megvenni.

Akkor jönnek rá, hogy felesleges volt attól félni, hogy a megszokott rock helyett majd a Bartók rádiót fogják hallgatni. Mert a barátaiknál azt látták, hogy már a terhesség idején furcsa szokásokat vesznek fel a „leendő apák”.

A nagy bozontos hajból rövid frizura lesz, a felturbózott Porshe-t lecserélik egy elektromos családi autóra, amibe a baba is kényelmesen elfér.

De leginkább attól félnek, hogy a fiú a Fradi helyett az Újpestnek fog szurkolni. A gyerek dobolni akar majd és otthon gyakorol; és a saját kis életét elhagyva elkezdődik az „apatáncoltatás”, a kolostorba vonulás.

Hirdetés