puszi

Az esti puszi az egyik legfontosabb pillanata a napnak. Nem csak a baba, de a szülő számára is. Egy babát mint minden másra az érzelmei kifejezésére is meg kell tanítani. Léteznek ugyan spontán érzelem kifejezések- mikor hozzánk bújik, vagy a mindenki által ismert hiszti- azonban a helyes használatukra nekünk kell megtanítanunk.

Hirdetés

Miért fontos az esti puszi!A puszi is egy ilyen tanulás eredménye. Igaz a gyermek a nap folyamán számtalan puszit kap, azonban az esti pusziról se feledkezzünk meg.

A gyermek már alszik, azonban mikor mi lefekszünk, legyen a nap utolsó mozzanata még egy puszi. Úgyis megnézzük még, hogy minden rendben van-e álomországban a Picinél.

A gyermek tudni, érezni fogja ezt a puszit és a szeretetet, amit ezáltal adunk.

Mindegy milyen korú a gyermek – hisz, ha már felnőtt, akkor is a mi kicsi lányunk / fiunk marad.

Én minden este mielőtt ágyba bújnék még benézek a Kincsemhez, betakarom, ha kitakaródzott és jöhet a jó éjt puszi. Igaz néha szinte mérleg állásban lebegek a kiságy fölött, hisz a fiam épp az ágy legtávolabbi részében alszik, de a puszi akkor sem maradhat el.

Ezt egy életen át meg fogjuk tenni, hisz lehet, hogy gyermekünk már felnőtt és a családjával alszik a szülői házban. A jó éjt puszi akkor is jó éjt puszi marad – akkor is, ha ott már az unokáink is kapnak belőle.:)

Hirdetés

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sziasztok. Az en manom köztünk alszik el. Általában a tente babát kell neki énekelni vagy dudolni. Odafordul hozzám a nyakamba rakja a kis kezét egy úgy alszik el. Aztán beteszem az agyikojába és egy puszika után a fülébe sugom h szeretünk. Néha egy elejtett mosolyt is kapok 🙂 imádom. 🙂 21honnapos nagyfiu <3

 2. 18éves a nagy fiam a kicsi pedig 7hónapos de minden este elmondtam neki-elmondom a picinek ezt a versikét:
  Jó éjszakát,szép álmokat.
  Rózsás csókokat.
  Álmodj szépeket,
  Szívednek kedveset.
  Majd kap puszikat a drága férjem is ad neki.
  És így alszunk el .
  Tudom akár mennyire is mélyen alszik a kicsi biztosan érzi a puszinkat.
  És legyünk nagyon őszinték nekünk is jól esik.

 3. Beteszem a kiságyba, leülök az ágy mellé és mesélek. Van hogy háromszor vagy hogy ötször is ugyan azt. Amikor már elzsibbadt a szám kap három puszit, három mondat kíséretében – Jó éjszakát! Szép álmokat! Szeretlek! (ezt születése óta), majd lekapcsolom a villanyt és kijövők, a lányunk pedig már alszik is 🙂 (17 hónapos lesz)

 4. Megpuszilom, odaadom a junior italát, megcirógatom, elmondom neki, hogy már mindenki alszik…felsorolok néhány személyt, játékot és mondom neki, hogy itt vagyok, nem kell félni, aludjon nyugodtan.

 5. Sziasztok! A nagyitól és a nagypapától kap nagy puszit utána megetetem és miután el aludt óvatosan be teszem az ágyába és kap egyhatalmas puszit és h nagyon szeretem, mondjuk nekem könnyű rá néznem h ha van vele valami mert egy szobában van velem mert a szüleimmel lakom még egyelőre.

 6. Sziasztok!
  Mielőtt a kiságyba megy aludni megpuszilgatom és össze nézünk és elmondom neki hogy mennyire szeretem.. <3 betakarom és egy kis idő múlva alszik… 🙂

 7. Sziasztok!

  Minden este mikor berakom a kiságyba is kap 1 puszit és mielőtt lefekszem,akkor is kap egyet az arcára és a fülébe súgom, h jó éjt Kicsim! 🙂
  Igaz, már nehézkes, mert a kiságyat letettük és nagyon be kell hajolni, de a puszi nem maradhat el :))

 8. betakargatom , miután mindenkit végigpuszilt . mindíg én vagyok az utolsó nagy puszi , mégnagyobb ölelések és Annám mindíg hozzáteszi : ne félj , te sem fogsz rosszakat álmodni .. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..