jaj bibi
A kép illusztráció!

Ha pánikolsz és ordítva rohansz a babád felé mikor elesett, rosszabbat teszel, mint gondolnád. Ilyenkor hirtelen felkapod a földről, a pánik látszik a szemeden és a hangodon is hallatszik. A baba ordítani kezd. De nem a fájdalomtól, hanem mert te pánikolsz. Megijeszted, azt hiszi valami baj van, hiszen anya más, mint szokott.

Hirdetés

Miért ne pánikolj, ha megüti magát a baba!Ha valahol a gyermek már mászkál (legyen ez a lakás vagy a játszótér vagy bármi más), akkor előbb utóbb esni is fog. Ez már mászós korszakban is előfordul, hisz könnyen fejre bukik a fejnehéz baba.

Mit tegyünk?

  • Ne rohanjunk oda hozzá, attól még jobban megijed.
  • Ha megsérült, higgadtan mérjük fel a helyzetet, nem mutassuk, hogy riadtak vagyunk.
  • Ne mond neki, hogy “Kutya bajod”, ” nem is fáj”, mert nem szabad lebecsülni az érzéseit.
  • Mond azt. Aú, ez biztos fáj. Gyere, ölbe veszlek kicsit. És adok rá puszit (gyógypuszit).

 

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Annám már nagylány – 3 éves múlt -, de ő gyárilag egy kis miniTerminátor 🙂 Ha ő sír, akkor vagy tényleg nagyon-nagyon fáj, vagy nagyon fáradt. Alapvetően közli, hogy “hát, ezt most ejéggé megütöttem anya, ejéggé fáj, de nem kejj puszit adni já, ejmújik anéjküj is” 😀 Majd elmeséli a játékainak, hogy “én annyija kemény csaj vagyok, hogy nem szoktam síjni” 😀

  2. Zsófi ha beüti a fejét,vagy orrát ha csak megijed rámnéz,én rámosolygok és semmi gond.De ha nagyot koppan akkor sír,a maga nyelvén mondja,de kivehető belőle,hogy anya,és akkor én felveszem,adok neki puszit,megnyugszik és minden oké:)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..