A kiságy mellőzését addig halaszd amíg lehet. Mikor cseréljük le a kiságyat!A legtöbb kisgyermek még fejnehéz egy kicsit. Célszerű megvárni, hogy a kiságyban biztonságban érezze magát. Különben újabb nehézségek elé állítod magad.

Legyen a gyerek szobájában egy nagy ágy. Gyerekágy helyett, melyet egy két év múlva úgyis megun. Vegyél heverőt, de szerelj rá biztonsági keretet.

Várd meg míg a gyerek maga akar a nagy ágyban aludni. Kezdetben tedd a matracot a földre. Ha leesik róla ne essen nagyot.

 

Mérd fel a veszélyforrásokat. Magára ránthatja-e a lámpát, a polcot stb. Ha nem tudod eldönteni, ülj be a gyerek mellé az ágyba és figyeld meg mivel okozhat kárt magának.

 

Előző cikkNéhány tipp amire érdemes odafigyelni, hogy mindketten egészségesek maradjatok
Következő cikk300 kilométert utazott, hogy segítsen egy kismamának!

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia Ezüst!Nálunk ugyanez a helyzet,de még nem vagyunk sz.tiszták.Izgulok,mert mintha csak magunkról olvastam volna.Örülnék,ha beszámolnál a későbbi élményekről:)

  2. Fanni nyáron töltötte 2 életévét. Karácsonyra valószínűleg ágyat fog kapni. Mellettem alszik első perctől fogva. Beszénli még nem beszél. Ja és szopizik. Nem tudom hogy fog menni az különágyban alvás. De nagy reményeket füzők hozzá,hogy zökkenő mentesen,mert ügyesen elmagyarázok,megbeszéljük.

    Apropó: Már szobatiszta! 🙂

  3. Sziasztok!

    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy több helyen is olvastam, hallottam, hogy a pici magától leszokik a kiságyról.Ez tényleg így van? Dávid 18 hós és születése óta kiságyban alszik, ha néha magam mellé teszem, hogy velem aludjon, akkor nem alszik el, csak játszik. Honnan fogom tudni, hogy ha eljön az idő, hogy lassan ágyat kell néznem neki? 🙂

  4. Aliz pár hete 21 hónaposan maga szokott le a kiságyról nagy bánatomra :-(. Az én fotelágyamon alszik azóta, de sajnos nem tudok rá biztonsági rácsot szerelni, így előfordul, hogy lepotyog. Hiába pakolom körbe párnákkal elrúgja alvás közben, majd mikor fordul legurul. Mondjuk nem ébred fel rá, szerencsére 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .