Minden szülő életében az egyik legcsodálatosabb érzés , a baba fürdetés. De mikor hogy hogyan fürdethetjük biztonságosan a babát?

Hirdetés

A baba akkor mehet biztonsággal a zuhany alá , ha a köldökcsonk már meggyógyult. Fontos a zuhany hőmérsékletét ellenőrizni mielőtt a babát a víz alá megy.Naponta fürdessük a babát? Megoszlanak a vélemények!

Semmiképp sem szabad a nálunk megszokott hőmérsékletre állítani a víz hőfokát. Legyen kellemes testmeleg, de semmiképp sem forró.

Amikor a baba először találkozik a zuhannyal , a legfontosabb a fokozatosság. Semmiképp se vigyük hirtelen a vízsugár alá, és próbáljunk úgy elhelyezkedni a zuhanyzóban hogy a baba arcát, és szemét ne érje a víz. A zuhanyzó közvetlen közelében érdemes elhelyezni egy törölközőt, ha a baba arca vizes lesz , vagy a baba sampon a szemébe megy, így azonnal meg lehet törölni. Nem minden baba rajong a zuhanyozásért, sőt van akik egyenesen félnek tőle. Először  érdemes nagyon rövid időre korlátozni a zuhanyozást.

A gyerekek többsége inkább egy kád meleg vízért rajong, így ha nagyon sír a zuhanyzóban , ne erőltessük. 

Ha a pici szeretni fogja a fürdés ezen formáját , a későbbiekben egyedül is zuhanyozhat, persze csak azután ha biztonsággal megtanult járni. De a szülő távoli felügyelete ilyenkor is javasolt. Figyelni kell a szappan mennyiségére, illetve a balesetek elkerülése miatt érdemes a zuhanytálcában csúszásgátlós szőnyeget elhelyezni.

Hirdetés