Egy év többnyire 365 napból áll, és bizony ebből a 365 napból csak egy lesz, amikor ellátogat hozzánk a Télapó.Szent Myra Szent püspöke volt, akiről azt tartották, hogy az egyik éjszaka három szegény lány ablakába három zacskó aranyat tett, azért, hogy megszabadítsa őket a szegénységtől és a lányok férjhez tudjanak menni. Ám amikor a harmadik lánynak szerette volna ajándékozni az aranyat az ablak zárva volt, így Miklós a tetőre mászott, majd behajította az arannyal teli zacskót a kéményen. 

A modernebb (és mesésebb) verzió szerint a Mikulás Lappföldön él rénszarvasaival és ajándékozás előtt időben elindul velük, hogy a gyerekek pontosan kapják meg azt, amire leginkább vágynak. A puttonyát és a szánját is jól tele pakolj, hogy senki ne maradjon ki az örömből. Miután mindent előkészített a szarvasokkal és a szánnal a felhők közé repül és a hivatalos dátum szerint (ami december 6-a), meglepi a gyerekeket a nekik szánt csomaggal.
Szóval innen ered a Télapó története.

A hivatalos verzió szerint a Mikulás 5-én éjjel jön, hogy a gyerekeket 6-án reggel a csomag várja, amiben csoki, cukor, egy kis ajándék, valamint virgács is előfordulhat. Mivel sok gyerek türelmetlen, ezért már vannak olyanok, akik már 5-én este megkapják az ajándékot. Olyan verzió is létezik, amiben a Mikulás 6-án este érkezik. Mivel nem egy akkora ünnepről van szó, mint a például a Karácsony, ezért mindenki saját maga döntheti el, hogy neki melyik nap jobb a gyerekek megajándékozására.

Összegezve: A Mikulás hivatalosan 5-éről 6-ára virradó éjszaka jár, de ez nincs kőbe vésve, így mindenki maga döntheti el, hogy nála mikor járjon a Mikulás.

https://tudasmania.hu/