MEGOSZTÁS
Mother holding sleeping baby girl

A kismamák a terhesség bebizonyosodása után, már arról kezdenek el gondolkodni, hogy vajon, mikor fog megszületni a kisbabájuk.

Hirdetés

A szülés várható időpontja könnyedén kiszámolható akár otthon is, hogyha tudja a nő, hogy mikor történt a megtermékenyülés. Viszont ezt sokszor a szakértő orvosok többszörösen megcáfolják, amikor hozzájuk fordul a kérdéssel, mivel ők az utolsó menstruációs ciklus befejeződésétől számítják a szülés időpontját. Így viszont két hét eltérés is lehet akár a jövendőbeli anyuka és az orvos által számított időpont között.

Azonban jó tudni, hogy a pontos fogantatás ideje egy életre titok marad.

“A petesejt kiszabadulása legtöbbször a hajnali órákban történik meg, de az, hogy ezután mikor történik meg a nagy találkozás, azt senki nem tudja.”

Ezért azonban nem kell aggódni, mivel az ultrahangos vizsgálatokon tett látogatások során pontosan végig lehet követni a magzat méreteiből számítva, hogy melyik lesz a szülés várható időpontja. A harmadik trimeszterbe lépve nem feltétlenül a baba méretei adják meg ezt az időpontot, hanem a méhlepény állapota.

Tapasztalatok szerint, minél inkább elöregedik a placenta, annál biztosabban kiszámítható az időpont. Tehát, minél inkább elöregedett állapotban van, annál közelebb van a nagy pillanat. Amikor pedig elkezdődik a vajúdás, akkor leginkább a fájások gyakorisága, vagyis a méh összehúzódásának ritmikussága és a hüvelyi tágulás mértéke határozza meg azt, hogy mikor lesz a szülés várható időpontja.

Ekkor már szinte órára pontosan meg lehet jósolni azt, hogy mikor bújik ki a kisbaba. Természetesen ekkor is változhat a megjósolt időpont és a valós időpont közti különbség.

Azonban minden számítástól, becsléstől függetlenül, voltaképp a pocakunkban növekvő gyermek tudná talán megmondani a legpontosabban a szülés várható időpontját. Ők ugyanis nem ismerik a bevett fámákat és sokszor fittyet hányva ezekre, akár hetekkel előbb, vagy később bújnak a világra.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..