2015 júniusát írjuk. Bálint gyönyörű ovis nagylegény. 4 évesen ír és olvas, ismeri a számokat – és első osztályos matek feladatokat is simán megold. Én egy évvel ezelőtt végre megtaláltam életem párját – amiről azt hittem nem is létezik (ezt a történetet a 2014-es Bálint blogjában olvashatod).

Itt állunk egy gyönyörű családként. Túl vagyunk a polgári esküvőn, készülünk a templomira és várjuk a kisetesót.

A baj az, hogy egy éve nem érkezik. Nekem az endometriózis mellé, cisztáim is vannak. És igen már elmúltam 35 éves, ami nem könnyíti meg a dolgunkat.

A múlt hónapban megpróbáltuk az inszeminációt is. http://kisbabanaplo.com/inszeminacio-az-en-tortenetem/

Nagyon vártuk a pozitív terhességi tesztet. Hiszen szeretnénk most már egész családdá alakulni, és azt szeretnénk, ha Bálint és a tesó között ne legyen nagy a korkülönbség. Én kezdtem elölről a tesztelgetést, azt hittem ezt a folyamatot nem fogom még egyszer átélni, de lasan egy éve minden hónapban látom a halvány pozitív vagy a negatív teszteket. Szerencsére most nem egyedül, hanem egy szerető férj és egy várakozó gyerek mellett.

A inszemináció után 10 nappal nem bírtam tovább és teszteltem. Egy gyönyörű halvány pozitívat. mindenki látta a két csíkot. Persze bepánikoltam azonnal, hiszen a tüszőrepesztő szuriban lehetnek terhességi hormonok – de az esélye, hogy azt mutassa ki a teszt már nagyon kicsi eséllyel bírt.

Másnap és harmadnap is teszteltem, azonban közben gondok akadtak az óvodával – http://kisbabanaplo.com/rendhagyo-ovodai-unnepseg-mit-tennel/ – , ahová Bálint jár. Napokig stresszeltem és nem aludtam a vége pedig egy vérzés lett és egy csalódott hónap ismét.

Sebaj, megráztam magam és azonnal hívtam az orvosomat. Hiszen az elmúlt hónapban spontán peteérésre végezték az inszemet. Most én kértem, hogy stimuláljanak.

Az orvosom nem sok jót ígért, és ő rögtön az injekciós kúrát javasolta. Én úgy gondoltam, ha egyszer sikerült a hasamba szúrni egy tüszőrepesztőt, akkor ezt meg tudom tenni 10 napon keresztül is.

Rosszul hittem. A Merional stimuláló szuri elsőre – még talán másodjára is – könnyű próbának ígérkezett. Azonban a harmadik naptól már jöttek a tüneteim. Szédülés, fájdalom, és hangulatingadozás. Többször aludtam egyedül, mint a férjemmel, mert úgy éreztem minden zavar. Rengeteget sírtam, mellé a munkahelyemen úgy éreztem vagy elbőgöm magam, vagy képen törlök valakit. Már magamtól is megijedtem.

Az 5. napon olyan esetlenül adtam be a szurit, hogy eltaláltam egy eret is vele. Ettől olyan lila lett a hasam, mint akit megvertek – mellé persze egyre több szúrás nyom is égtelenkedett a hasamon. A bőröm kipirosodott és fájt annyira, hogy éjjel nem tudtam ráfordulni. De csináltam,mert láttam a lelki szemeim előtt, hogy ha visszamegyek az orvosomhoz, ő majd gratulál, hiszen temérdek érett tüszőm lesz majd.

A döbbenet 10 nap múlva fogadott. Az egészséges bak oldali petefészkem egyáltalán nem reagált a stimulálásra. A jobb oldalamon – ahol hiába volt átfújásom egy hónappal ezelőtt – valószínűleg elzáródott a petevezetőm, is csak egy tüszőm van, az is kicsi.

A dokim azt tanácsolta, hogy keressem fel a Meddőségit és kérjek időpontot Lombik programba való részvételre, mert ő már nem tud mit kezdeni velem. Sajnos a várólista minimum 6 hónap és az én ednometriózisommal kitartok –e addig, illetve a testem kitart-e az már egy másik kérdés.

Sírva jöttem ki a rendelőből. Az a sok szenvedés hiába való volt. Elolvastam miből áll egy lombik kezelés – amit tudtam, de nem akartam elhinni. Ismét kínzások, remények és a futás az idővel. Összeomlottam.

Szerencsére ez nálam nem tart sokáig. Este még beadtam a Merionalt bőgve, mert már annyira nincs lelkierőm magamat szúrni, hogy percekig tart, mire átszúrom a hasfalam, mert már annyira fáj az egész mind testileg, mind lelkileg. Úgy, hogy nem is tudom használ-e.

Két nappal később mentem újra tüsző mérésre. A két nappal korábbi kis tüszőm – ami napok alatt sem változott – szépen megnőtt. Úgyhogy van esély az inszemre – persze ha a petevezetőm is így akarja…

Most ismét a csodát és az inszemet várjuk, ami a napokban lesz. És reménykedünk, hogy a meddőségi időpontjára, amit szereztem augusztus végére – már nem kell elmennünk.

Előző cikkNyár (2014)
Következő cikkIsmét egy fiú a sztárházban

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .