Hirdetés

Nagyon sok pár azért nem mer bevállalni még babát, mert nincs biztos anyagi háttér, nincs lakás, nincs autó. Minden nő álma már gyerekként, hogy amikor majd gyermeke lesz már férjnél van, egy szép házban él, tökéletes idillt képzel el. Az élet azonban nem ilyen.

Általában ma hazánkban örülsz, ha van egy albérleted és nem a szüleiddel laksz. Jó ha van munkád, ami ma már szinte biztos, hogy nem fix és egy életre szóló. Rohanás az élet, stressz hajsza a túlélésért.

Az ember azonban nem úgy van összerakva, hogy akkor nem szül gyermeket. Megoldja. Mert mindent meg lehet oldani.

Íme egy lista, amit összeállítottak, hogy mikor vállalj gyereket. Hát ha ennek kéne megfelelni, akkor kihalt volna már az emberiség, de a magyarok biztosan.

„Ne szülj túl fiatalon”

Tapasztalatot kell gyűjtened. Sokévnyi alkoholt és felelőtlen viselkedést kell magad után tudni, mire jó szülő-alapanyag leszel.

„Ne szülj túl idősen”

Nem lesz elég energiád rá, hogy ellásd, ugrálj utána, megértsd a kis lelkét, és egyáltalán: türelmed sem lesz arra, hogy órákig lökdösd a hintáját.


„Ne várj a biztos anyagiakra”

Nem kell annyit rágódni a pénzen, ha most épp egy egyszobás albérletben élsz, és előreláthatólag egy hónapig tudod még fizetni, akkor nem kell elhalasztani a gyerekvállalást. Mindig van valahogy, kialakul az élet anyagi oldala is magától.

„Ne szülj, ha egyedülálló vagy”

Mindenkinek párkapcsolatban kell lennie, az az egyetlen normális és követendő út, hogy egy férfi és egy nő összeállnak és gyermeket nevelnek együtt. A függetlenség, egyedülállóság csak divat, most nagyon trendi, de azért maradjunk a hagyományos családnál. Nem tudsz majd egyszerre anya és apa is lenni.

„Ne szülj, ha a tested nincs a legjobb formában”

A testedet megterheli majd a terhesség, összezavarja a hormonális rendszered, és úgyis hízol 30 kilót a végére. Leginkább csak a fitneszedzők ússzák meg épen és egészségesen az egész procedúrát.


„Ne szülj gyereket házasság nélkül”

Az a darabka papír, amit az anyakönyvvezető a kezetekbe ad, sokkal jobb szülővé tesz majd titeket. Minden más alternatíva elfogadhatatlan.

„Ne szülj, ha nincs elég pénzed”

Nem lehetsz szülő, ha szegény vagy, és nem tudod majd ezüstkanállal etetni a gyerekedet. Gondolj bele, milyen lelki sérült lesz belőle, ha nem tudod neki megvenni az ötszázezres babakocsit és – ó, borzalom! – használt ruhákban járatod.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .