Hívom a barátaimat telefonon

A szakemberek szerint 8 éves korig ne adjunk mobiltelefont a gyerek kezébe. A mobilkészülék káros hatásairól folyamatosan olvashatunk, mégis alapos, tudományos kutatás, megbízható eredmény még nem született ebben a témában. Tény, hogy a gyereknek kisebb a feje, a telefont füléhez tartva közel kerül az agyhoz, és annak nagyobb területét éri a sugárzás. Az idegrendszerük sincs teljesen kifejlődve, arra is károsan hathat. 

Hirdetés

Amíg a szülő hordja iskolába gyermekét, addig ő figyel rá, így ilyenkor telefonra nincs szüksége egy gyereknek. Viszont ha már elmúlt legalább 8 éves, és egyedül jár iskolába, jó ha van egy telefonja, ha esetleg történik vele valami, tudjon szólni. Sajnos a mai világ már közel sem olyan, mint jó pár évvel ezelőtt, mostanra már sajnos rengeteg a gyermekrablás, a kötözködés, de az is előfordulhat, hogy a gyermekünk eltéved, főleg ha városban, vagy a fővárosban lakunk. Ilyen esetekre jó egy telefon a gyermeknél, bár azt mondjuk el neki, hogy iskola időben legyen kikapcsolt állapotban. 

Okostelefon legyen, vagy egyszerű alap telefon? 

Nos, minden szülő maga dönti el, hogy milyen telefont vesz gyermekének. Kisiskolásoknak még nem ajánlott okostelefon, mivel függőséget okozhat, és elveheti a tanulástól a kedvet. Ha mégis olyat kap gyermekünk, gyakran felügyeljük, kivel mit beszél, chat – el, ugyanis sajnos már a Facebook – on is gyakran felbukkannak pedofilok, akik kiskorú gyermekekre hajtanak. Mondjuk el nekik, hogy vigyázzanak rá az iskolában, mert a lopás veszélye is fennállhat. Viszont ameddig csak lehet, húzzuk- halasszuk minél későbbre a gyermekünknek való telefon adást, az ő érdekükben! 

Hirdetés