2013 decemberét írjuk, a héten jön a Mikulás, és persze Bálint 142 hetes. Minden nap bontogatjuk a házi készítésű Mikulás naptárat. Bálint nagyon élvezi, eddig minden évben kapott, de talán most tudja először értékelni is. Most már izgalmat jelent neki.

A Mikulás naptáron több minden is volt: Maci tea, gyurma, Miki egeres csoki, tempera, ecset, diafilmek.

A héten még otthon van, mert taknyos, de gyógyszert nem kapott csak vitaminokat írtak fel neki. Ezeket ő adagolja magának. Én tartom a kanalat, ő pedig csöpögteti bele a vitamint, és számolja- csak így hajlandó bevenni.

Esténként most együtt mosunk fogat. Én is úgy teszek mintha mosnám, Bálint utánoz és csinálja. Még azt ritkán hagyja, hogy én mossam. De szépen haladunk. Lefekvésnél most diafilmet nézünk.

A héten eszünk:

  • Joghurt – nasi
  • Rizs – ebéd (mást nem akart)
  • Bundáskenyér- vacsi
  • Szalámis szendvics- reggeli
  • Mézes banán- nasi
  • Milánói- ebéd

 

Most új játék a bújócska. Bálint elbújik és persze kiabál, hogy itt vagyok. Ha épp ő a hunyó, akkor számol és mondja- aki bújt, aki nem, megyek…

A héten – a Mikulás miatt- újra fodrászhoz megyünk. Bálint már szépen viseli. Andi mindig érdekes dolgokat mutat neki a fodrász asztalon. Így leköti magát Bálint, míg az ölemben ül.

A Mikulás este nagy szervezés volt. Én szereztem be a Mikulás ruháját, és megkértem egy rokont, hogy vállalja el a Mikulás szerepét. A házban a gyerekek- 4 kisgyerek van Bálinttal együtt – az egyik szomszédnál gyülekeztek. A szülők előre összeírták mit mondjon az aktuális gyereknek a Mikulás. Persze ajándék is volt. Minden szülő vett a másik gyerekének valamit.

Én még este 6-kor Mikulás botja után rohangáltam, mert az elfogyott a kölcsönzőben. Gyorsan hazaszóltam, hogy anyu és Bálint menjen már át a szomszédba mert jövünk a ruhákkal.

A gyerekek a szomszédban rajcsúroztak, míg várták a Mikulást. Gyorsan felöltöztettük a Mikulást, majd én is átmentem a gyerekekhez. Énekelni kezdtünk, majd jött a Mikulás. Nyolc kis szemecske kerekedett el. Az én fiam a sarokba bújt, és láttam meg van illetődve.

Mikulás_1

A Mikulás ezután név szerint szólította a gyerekeket. Elmondta nekik a tanácsokat- amit ugye előtte az anyukák már leírtak…Bálint is sorra került. Némán állt a Mikulás előtt, majd miután elmondták az intelmeket- fogadj szót, ne feleselj stb.- közölte a Mikulással, hogy ő bizony nem ígér neki semmit…Most nekem kerekedett a szemem. Pont az én fiam beszél vissza a Mikulásnak- jellemző.

Miután kiosztotta az ajándékokat, a Mikulás elment. Én átkísértem a lakásba, míg levetkőzött addig én otthon is kitettem az ablakba az ajádnékokat.

Végül visszamentem a híveimért, de Bálintot nehéz volt elszakítani a sok játéktól. Ekkor észrevette, hogy a kisszobában is járt a Mikulás. Kapott még pár édességet, gyümölcsöt, egy két könyvet és persze virgácsot- ami nagyon tetszett neki.

A hét második felében Bálint a kapott ajándékokkal játszott, festett, rajzolt és persze mesélni kellett neki.

Gyurmázunk
Gyurmázunk

A következő hét elején már volt bölcsi. Bálint nagy nehezen elmesélte a dadusoknak, hogy járt nála a Mikulás. Sőt a bölcsis szekrényében is lapult egy csomagocska. Azonban ez nem érdekelte, sírt nem akart a bölcsiben maradni- rossz volt, hogy egy hétig otthon maradt, elszokott megint.

Így a héten még mindig nem alszik a bölcsiben Bálint. Anyu megy érte, hazafelé sokszor villamosoznak, vagy földalattiznak- Bálint nagy örömére.

Most már hideg van és fúj a szél- ezért ugye sapka is van már- amit anyu fejéről a szél rendszeresen lefújt. Sokszor úgy futott utána- Bálint ezt a történetet röhögve mesélte a villamoson annak aki mellé ült…

Előző cikkLeckét kapott a rasszista lány…
Következő cikkMikulás naptár (2,5 év)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .