Bálint a héten 141 hetes. Bálint még mindig örül a bölcsinek. Sokat játszik, már vannak barátai is- bár ezek naponta változnak még. Az alvás még nem megy, de alvójátékot már visz magával- most épp  a kokanyulat (Kockásfülű nyúl). Néha van sírás is, ha nem érkezünk meg érte alvás előtt, és megpróbálják lefektetni. Nagyon makacs.

Mikulás naptár
Mikulás naptár

Mivel a héten elkezdődik a december is, Bálint megkapja Anyumtól a Mikulás naptárát. Ezen minden nap ajándékok vannak felkötve, Bálint minden reggel vehet egyet róla.

A héten eszünk

  • Gabonapehely, tej – reggeli
  • Karfiol leves, krumplifőzelék- ebéd
  • Melegszendvics- vacsi
  • Kalács, kakaó- reggeli
  • Bölcsis ebédek- Bálint nagyon jól eszik, de minden pépesítve van, ez nem tetszik.

A héten nagyon sokat mesélünk. Most már Bálint maga kéri a meséket. Az esti mese persze adott, de napközben is többször hoz könyvet, hogy miből meséljünk.

A héten van egy két szabadnapom, így Bálint is otthon marad velem. Diafilmet nézünk, játszunk. Azonban néha Bálintra rájön az 5 perc, ilyenkor rugdos, ütöget. Ezt le kell kezelni valahogy, de egyenlőre nem jöttem rá mi a jó módszer.

Néhány hete meghalt Bálint dédmamája, így a héten is átmentünk a családhoz- bár ők sosem jöttek hozzánk, vagy nagyon ritkán (nem tudom miért). Mivel a dédi szobája már üres volt, Bálint önfeledtem focizott benn- azt hitte fociszoba lesz belőle.

A hétvégén Bálint is kicsit taknyos lett- valószínű tőlem kapta el, így orrporszívózni kellett. Ez nagy tortúra volt, mert nem hagyta.

A héten már szerveztük a közös Mikulásozást. Idén az egész házban én szerveztem a kicsiknek a Mikulást. Szerettük volna, hogy igazi Mikulásunk legyen. Nagy meló volt ez még a munka mellett, Bálinttal nem tudtam sokat lenni a héten.  Ez rosszul esett.

Előző cikkMikulás érkezik (2,5 év)
Következő cikkAz első Mikulás (9. hónap)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .