anya, pénz, támogatás

Amerikában nem mentesülnek a kötelezettségek alól a sztárok sem, ha adófizetésről vagy tartásdíjról van szó.

Amíg nálunk egyes közszereplők megúszhatják még az adófizetést is, addig Amerikában a törvény vasmarka megszorongatja a leghíresebb hollywoodi sztárokat, politikusokat is. Nem különb ez a tartásdíj esetében sem, kő keményen perkálnia kell annak, aki nem vesz részt a gyermek felnevelésében. Elvégre egy gyermek két ember felelős döntésének eredménye.

A tartásdíj összegének megállapítása minden esetben a bér alapján történik. Ebből következően minél magasabb valakinek a bére, annál többet kell az exének fizetnie a gyermek után. Márpedig a sztároknál ez több milliós tételre is rúghat egy adott évben.

Charlie Sheen $110.000
A vígjátékairól és botrányairól híres színész két anyának fizet két-két gyermek után, fejenként havonta 55.000 dollárt. Évente tehát 1.32 millió dollárt kell az exnejeinek kiperkálnia, ami 386 millió Forintnak megfelelő összeget tesz ki.
 
Eddie Murphy $59.950
A komikus sem kerülhette el a sorsát: miután nem akarta felvállalni, hogy ő az apja annak a kislánynak, aki megfogant Mel B pocakjában, a nő bíróságra vitte az ügyet. A kötelező DNS teszt megállapította, hogy a kislány tőle származik, így a nem túl lelkes apukának az ítélet szerint 59.950 dollárt kell havonta fizetnie, ami évente 210.5 millió Forintnak felel meg.
 
Paul McCartney $70.000
A felsorolt közszereplők közül ő járt a legszerencsésebben: évi 70.000 dollárt (ami 20.5 millió Ft-nak felel meg) kell fizetnie Hearther Millsnek a közös lányuk, Beatrice McCartney után. Az asszony természetesen borzasztóan lesújtott volt a bírósági ítélet után, nyilatkozata szerint “Ez nyilvánvalóan azt jeleni, hogy amíg az apja első osztáyú életet él, addig Beatrice csak másodosztályút érdemel.
 
Britney Spears $20.000
A Kevin Federline-nal kötött házasságban két gyermekük született, ám az énekesnőnek időközben súlyos idegproblémákon kellett keresztülverekednie magát. A bírói ítélet szerint nem tudja ellátni az anyai feladatait, ezért az apa kapta meg a gyermekek felügyeleti jogát, az anyának pedig havi 20.000 dollár tartásdíjat és 15 ezer dollár férjtartást köteles neki fizetnie.
 
Sean “P. Diddy” Combs $42.000
New York állam történetében senki másra nem szabtak ki akkora tartásdíjat, mint a rapperre. Havi 20.000 dollárt kel fizetnie a Kim Portertől származó gyermeke után, ám időközben ő már fizetett egy korábbi exének tartásdíjat, ami havi 5.000 dollár volt. A bírói ítélet értelmében a két összeget össze kellett hangolni, vagyis a két anyának összesen 42.000 dollárt kell havonta fizetnie, ami évi 147.5 millió Forintnak felel meg.

 

Forrás: Femina

Előző cikkSzlávik szeretné beoltatni a gyerekeket is
Következő cikkA ROSSZUL SIKERÜLT ELŐZÉS MIATT HALT MEG CSÜTÖRTÖKÖN A GYŐRI CSALÁD