A legtöbbször azért aggódunk a nyáron, hogy nem fülled e be a kicsi popsija a pelenka alatt. A nagy melegben nekünk is kellemetlen már egy szorosabb bugyi is, nemhogy egész nap pelenkában lenni.

Ilyenkor gyakrabban jelentkezik a melegkiütés is.

Minden gyereknél érvényes, hogy pisi és kaki után rögtön cserélj pelust. Azonban az is igaz, hogy ha pisil a baba, azt nem is fogja észrevenni, ha nem textil pelenkában van, hiszen a mai pelenkák már szárazon tartják a fenekét.

Ha pelenkát cserélsz mindig töröld át a popsit nedves törlőkendővel, és egy kis hintőpor sem árthat, főleg, ha már látod a melegkiütés jeleit.

Melegkiütésre ez a legjobb megoldás. Egy kis hintőpor és amikor csak teheted hagyd szabadon  a baba popóját. Kúszhat mászhat úgy a lakásban is. Ha azonban ettől félsz, akkor is este a fürdetés előtt iktass be egy 15-20 perc szellőztetést. Vedd le a pelust és hagyjad, hogy a pici anélkül legyen.

Ha nagy a hőség akkor pedig napközben is beiktathatsz egy kis langyos fürdést. Ez kicsit visszahúzza a kiütéseket is. Arra azonban figyelj, hogy krémet közvetlenül ne tegyél a kiütésekre. Ezek természetes pöttyök, főleg, ha a baba bőre érzékeny. El fognak múlni maguktól, amint hűvösebb lesz az idő. Ne kapargasd, ne nyomkodd, nyom nélkül tűnnek majd el.

Előző cikkEgy 1 hetes baba tápszeres etetése és napirendje
Következő cikkHogyan aludjon el egyedül a baba

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .