A várandós kismamáknak a rokonok és ismerősök sokszor szegezik a kérdést, hogy mikorra várható az új jövevény érkezése? Ezért a terhesség ideje felől a kismama jól tájékozott kell, hogy legyen.

Hirdetés

Általában már az első ultrahangos vizsgálatok során az orvos a mért adatok segítségével és a valószínűsíthető fogantatási pillanatból következtetni tud arra, hogy a terhesség melyik hetében jár a várandós nő és ezáltal kikövetkeztethető az is, hogy mikor fog megszületni a kisbaba.

A terhesség ideje alatt rengeteg tényező befolyásolja azt, hogy mikor is fog valójában megszületni a baba. Legfőképpen az első trimeszterben félnek a kismamák attól, hogy megmagyarázhatatlan okok miatt elhal a magzat. Ekkor a nő a terhes vitamin szedésén és a káros szokások elhagyásán kívül nem igazán tehet semmit.

A második trimeszter végén már annyira fejlett a pocaklakó, hogy rengeteg plusz segítséggel ugyan, de túlélheti azt, ha ekkor születik meg. Tehát a terhesség várt ideje ugyan negyven hét, de egy esetleges koraszülés felrúghatja a kismama terveit. Ezért nem lehet óramű pontossággal megmondani azt, hogy milyen hosszú is lesz egy terhesség. Egyeseknél koraszülés, másoknál viszont a túlhordás okoz gondokat. A második és harmadik trimeszterben az anya fizikai hozzáállása a terhességhez nagyban növelheti annak esélyét, hogy a negyvenedik hetet is megélje. Fontos, hogy ne terhelje túl magát, illetve ha a méhszáj túlságosan kinyílik, akkor gyakran még az intim együttlétektől is távol kell tartania magát a kismamának. Ezt mind annak érdekében kell néha megtennie, hogy a terhesség ideje normális és egészséges keretek között maradhasson.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .