A hipnoszülés hívei azt állítják, hogy a vajúdás és a szülés fájdalommentesen élhető meg a hipnózis alkalmazásával. A módszer egy New Hampshire-i asszony, Marie F. Mongen fejében fogalmazódott meg.

Hirdetés

A hipnoszülésről szóló könyv A szülés ahol én irányítok címmel, 1992-ben jelent meg és szinte azonnal sláger lett Amerikában és Nyugat-Európában. Édesanyák százezrei próbálták ki a különleges módszert, melynek segítségével fájdalom és félelem nélkül hozhatják világra gyermeküket. A szülést megelőzően egy öt alkalmas, 2,5 órás kurzuson kell részt venni, ahol az anyukák megtanulhatják, hogyan lehet feszültség nélkül vajúdni, aminek következtében a fájdalom magától megszűnik.

Bár sokan azt gondolják, a hipnoszülés technikáját egy unatkozó anyuka találta ki, az önhipnózis mögött komoly kutatások állnak, melyeket nem csak a szüléskor, de a sportban és az orvostudományban is alkalmaznak. A módszer elsajátításának folyamata közben nem csak az anyuka tanulja meg, hogyan szüljön nyugodtan, magabiztosabban, de a pár együtt készülhet fel a gyermek világra jöttére.

A hipnoszülés hívei szerint ha egy várandós nő valóban az önhipnózison alapuló technikát választja a trónörökös érkezésekor, akkor nem csak magának, hanem a babának is jót tesz, hiszen ha félelem és fájdalom nélkül várja a csöppséget, akkor az az első pillanattól csak a szeretet érzi majd.

Hirdetés