Milyen kádat válassz? Nehéz kérdés hiszen ezt még a baba megszületése előtt meg kell venned. A fürdés legyen az esti szertartás fénypontja, mindig azonos időben elkövetkező családi program. Mi kell a fürdetéshez? Természetesen víz, törölköző és egy megfelelő babakád. A mai kínálatdömpingben azonban még a kád kiválasztása is okozhat problémát a kezdő szülőknek.

Babakad_Virag

Kádak

A termék kínálat egyik végén a hagyományos kis kádakkal találkozunk, melyeket bárhol megvásárolhatunk. Megtalálható itt a felfújható medencén át a formatervezett kádakon és anatómiailag kialakított fürdőbetéteken keresztül mindenféle termék. A fél évesnél fiatalabb babáknak ajánlatos a kádba helyezhető biztonsági fürdőbetét, csúszásgátló megvásárlása is.

Babakad_beulo

Kádállványok

Ha a fürdetés nem a fürdőszobában zajlik, vagy kényelmetlenül fárasztó a hajlongás, szükséges a kádhoz állványt is vásárolni. Az X alakú tartóállvány használatkor egyszerűen kinyitható. A kombinált változatok, melyeknél a pelenkázó és a kád egybe épültek, szinte mozgatható fürdőszobát képeznek. Ezek előnye, hogy összecsukhatók, így bárhová elvihetők.

Babakad_all_in_one

Fürdető szekrény

Ezek is a pelenkázó szekrény és kád kombinációjából állnak, de stabilabbak, több és praktikus lehetőséget biztosítanak a fürdésnél.

Babakad_fekvo

Pocakfürdető kisbabáknak (Tummy Tub)

A TummyTub-ba helyezett baba az anyai méhben megszokott érzést éli át újra és újra. Felveheti a magzati pózt, gyorsabban megnyugszik, és relaxált állapotba kerül. Ez különösen koraszülött babáknak ajánlott, de hasfájós kicsiknek is nagyon jó hatású. Ugyanis a magzati pozícióban ülő babából a langyos vízben a gázok gyorsan eltávoznak, megkönnyebbülést szerezve a babának.

Babakad_vodor

 

Előző cikkMegdöbbentő, de mégis csodás képek a születésről
Következő cikkEgy kisfiú története – így teszik tönkre a kreativitást gyerekkorban

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .