babaruha_6

Kiválasztani a babaruhát az egyik legnehezebb dolog, hiszen a gyermek igényei folyamatosan változnak és az időjárás sem mindig az általunk elképzelt fokokban érkezik el.

Hirdetés

 

babaruha_5

A kisbaba érkezése előtt már szinte mindent megveszünk. Várjuk az érkezését. Nincs ez másképp a babaruhákkal is. Azonban nem mindegy milyet veszünk. Gondoljuk végig, hogy a pici az első időkben sokat fog bukni, büfizni. Érdemes-e méregdrága ruhákat venni neki, mikor olcsón is lehet akár használtat is beszerezni.

Naponta egy újszülött több garnitúra ruhát használ el. Ezért talán érdemes többet, olcsóbban vásárolni. Hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ezt szedtük össze itt.

babaruha_2Új vagy használt?

Amikor környezetünk értesül arról, hogy kisbaba érkezik, barátok és ismerősök jelentkeznek a megkímélt, alig használt babaruhák ajánlatával. Ezek a nagyon kedves és jóindulatú támadások kivédhetők azzal, ha a kapott ruhatömeget átválogatva visszaadjuk a nem tetsző, vagy babánk neméhez nem illő holmikat. Mindenekelőtt jó tisztázni, hogy a megtartott ruhákra használat után igényt tart-e a felajánló, vagy tovább lehet adni másoknak. A kapott holmikat feltétlenül vizsgáljuk át, mert a régebbi, nem modern daraboknál előfordulhatnak olyan patentok, melyek irritálhatják kisbabánk bőrét. Természetesen a már használt holmik mellé új ruhákat is kapunk, és vásárolunk is a legtöbb esetben.

Mekkorát?

Sokan félnek 56-os méretű holmikat vásárolni, mert mi történik, ha a baba nagyobb mérettel születik. Ezek a babaruhák nem vesznek kárba, ha megvásárolt állapotban hagyjuk, vagyis nem vagdossuk ki belőle a címkéket, nem babaruha_1mossuk ki, mert az érintetlen ruhákat kicserélik a vásárlás helyén. Az is előfordul, hogy a baba a vártnál korábban érkezik, így nem árt, ha erre is készülünk, és néhány 40-44-es méretű kisruhát is vásárolunk.

Milyen anyagút?

A baba számára a legkellemesebb viselet a természetes anyagból készült ruha. Vásárláskor a ruhák fajtájánál és a darab számnál vegyük figyelembe a születéskor várható időjárást, tavasz-ősz idején a fűtési viszonyokat. Ne válasszunk óriási hímzésekkel díszített ruhadarabokat, mert ezek kemények és merevek a pici test számára.

Praktikus és elegáns a fehér

A régi hagyomány szerint a kórházat az újszülöttek hófehér ruhában hagyják el. Ennek a szokásnak gyaníthatóan az lehet az oka, hogy régen még nem tudták előre megállapítani a baba nemét. Így a kelengye vásárlása idején a fehér szín praktikusnak tűnt, mivel a fehér az ártatlanság színe. Valljuk be, hogy régen a fehér ruhák tisztán tartása is sokkal egyszerűbb volt, könnyebb volt a fehér holmik fertőtlenítése. Ma, ha a divatot követjük, és sokszínű ruhácskákat is vásárolunk a babának, azért a fehér színűt sem kell elhanyagolnunk, mert az ma is szép, minden babának nagyon jól áll, és jól variálható más színekkel.

babaruha_6

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .