Minden gyerek életében nagy dolog a születésnap. Kivétel ez alól talán az első két év. Ez még csak a szülőknek nagy élmény. A pici azon kívül, hogy a figyelem középpontjában van- mint ahogy eddig is- nem ért az egészből semmit. Rengeteg ember lesz körülötte, borul a napirend, a megszokott kis élete fenekestül felfordul.

Mégis mi szülők emlékezetessé próbáljuk tenni az 1 éves születésnapot is.

Egy ilyen szülői akció híre terjed napok óta a Redditen.

Közeleg egy kisfiú első születésnapja, ezért a szülők írtak egy praktikus körüzenetet a meghívottaknak.

Az email – bár említik benne azt is, hogy majd jön a valódi meghívó – elsősorban arról szól, hogy milyen ajándékokat várnak az ismeretlen személyazonosságú kisfiú (a nevét ugyanis szakszerűen kiretusálták) részére.

A levélben szerepel egy négy tételből álló ajándéklista – linkekkel ellátva, hogy nehogy véletlenül mást vásároljanak a meghívottak. A szülők azt is közlik, hogy az egyik nagyszülőnek és sógornőnek külön lajstromot állítottak össze, nehogy többen is ugyanazt a meglepit vegyék meg. Azt is kikötötték, hogy – karácsonyhoz hasonlóan – háztartásonként legfeljebb két ajándékot kérnek.

További szerény kéréseik: ha valaki olyan tárgyat vásárolna, ami nem szerepel a listán (bár kötve hinnénk, hogy valaki ezek után merne ilyet tenni) a számlát mindig adják oda az ajándékkal együtt, hogy adott esetben vissza lehessen váltani; hiszen – ugyebár – a felesleges pénzkidobás senkinek sem jó. Arra is figyelmeztetnek a szülők, hogy könyvet ne vásároljanak a gyereknek, mert már így is rengeteg van, és egyelőre amúgy is utálja, amikor felolvasnak neki.

Végül azt kérik a majdani vendégektől, hogy tartózkodjanak a kisfiú nevével ellátott, az utcán is használható ajándékoktól (például felsőruházat), mert az gyerekrabláshoz vezethet (!); továbbá nagyon kérik, hogy ha valakinek egyéb kérdése van a megvásárlandó ajándékkal kapcsolatban, inkább forduljon hozzájuk, mintsem hogy olyasmit vegyen, ami már van a kisfiúnak, vagy amit hamarosan úgyis megkap.

Természetesen a világhálón már most ömlenek a jóindulatú kommentek.

Íme néhány szívmelengető:

A részvételhez itt és itt írja alá, majd a közjegyző által hitelesített okiratot egy héten belül juttassa vissza címünkre.

Az ünnepelt megtekintése 20 dollár“.

Akik visszajeleznek, hogy jönnek, de mégsem jelennek meg, azok számára kiküldjük a számlát a részükre megvásárolt ételekről és italokról.

Forrás: hír24

Előző cikkHogyan tervezzük meg következő életünket leszületés előtt?
Következő cikkA szülést segítő gyakorlatok

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .