strandNapjainkban már minden strand bababarátként hirdeti magát, ha van gyerekmedencéje. Vagy valami ahhoz hasonló. Azonban ez még egy cseppet kevés ehhez.

Hirdetés

A gyermek korától függően tényleg legyenek gyermek medencék. A piciknek kis víz, a nagyobbaknak már lehet akár térdig vagy derékig érő víz is.

Ha már úszni is tud, akkor persze csak tőlünk függ, hogy hova engedjük be a kis Lurkót.

Medence önmagában azonban kevés. Sok helyen nem engedik be a mamát a vízbe. Ez helyénvaló is, egy bizonyos szintig. A papa-mama ne üljön bele higiéniai okokból a medencébe, azonban a szélére ülhessen és akár térdelhessen is bele a vízbe. Ezt higiéniailag is meg lehet oldani. A legtöbb medence szélén található az ún. lábáztató víz.

Ebben igazából hemzsegnek a bacik, hisz nem öncserélős, csak áll és poshad benne a víz.

strandÉn ezt elkerülném, mert nem leszel tőle tisztább. Néhány helyen persze ebbe hatalmas adag klórt öntenek, ez a bacikon segít, ekkor azonban a vízbe visszük be a „mérgező” anyagot.

A legjobb megoldás, ha a medence szélén zuhany, vagy kis csapocska található, itt megmosod a lábad alaposan térdig vagy feljebb és már mehetsz is a picivel a vízbe. Mi 3-4 hónapos babával is voltunk már strandon. Szépen leültünk a medence szélére, a baba a térdünkön ült. Fröcsköltük, bele-bele merítettük a vízbe. Nagyon élvezte. Persze ez lehetetlen lett volna, ha nem engednek be legalább térdig.

strandAzonban nagyon fontos, hogy előtte tényleg mossunk lábat.

Sokszor az ember hátán feláll a szőr, mikor anyukák, apukák a sáros lábukat tulajdonképpen a babamedencébe mossák.

Ez azt hiszem már más lapra tartozik. 🙁

Ha a medence megvan, akkor nézzük meg a strand képét. Vannak-e árnyékos helyek? Fás, füves területek, ahol a babánk tud esetleg pihenni. Igaz, hogy strandon úgyis sapiban, sőt sokszor pólóban is fürdik (főleg a mini és érzékeny bőrű babák), azonban nem szabad a tűző napon lennie így sem. Sajnos sok strandnál nincs fás terület. Bérelni lehet napernyőt. Ez drága is és lutri, hogy mire megyünk lesz-e még szabad ernyő.

strandA mellékhelységben van-e pelenkázó? Igaz ez csekély szempont, hisz a babát akár a törölközőn a füvön is át lehet gyorsan pelenkázni. Sőt ha picit pucérkodtatjuk azt még élvezni is fogja. Azért nézzük meg rendelkezik-e a strand evvel, ha igen, akkor már szinte biztos, hogy az előzőleg felsorolt dolgok is meglesznek.

Sok helyen (nemcsak strandon) nincs kifejezett pelenkázó vagy olyan megoldású, hogy a gyereket inkább fogod, mert ha ráteszed a „pelenkázóra” félő, hogy a gyerekkel együtt csapódik fel a falhoz. (sajnos én egészségügyi magánintézményben jártam ilyen helyen és a párom fogta a gyereket inkább úgy pelenkáztunk).

Ha ezek a feltételek mind megvannak és szimpatikus is a fürdő akkor nosza.  Persze azért tartsuk be a 10 – 15-ig álló naptilalmat.

 

 

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én Sárvárt ajánlom mindenkinek, a felújítás után pici babáknak szuper medence van bébi hintával és csúzdával, külön helység ahol a kicsi babát lehet altatni, szoptatni sőt van egy kicsi konyha is ahol mikro is van a baba étel melegítésére. A nagyobb gyermekünk ( 5 éves) egy másik medencében volt, ahol van neki való csúzda, kint pedig egy kalózhajó. Plusz még rengeteg medence akár nagyobbaknak akár elfáradt apukáknak is.

    szóval aki kiváncsi legalább lépjen fel a honlapukra, megéri.

    Önkiszolgáló éttermük is van, akinél ez szempont, mondjuk mi otthonit vittünk, de nagyon-nagyon jól éreztük magunkat.

  2. Tavaly még picinek tartottuk a lányunk, hogy strandra menjünk (márciusi a gyerkőc), de idén már voltunk vele Pápán. A strand vagyon szép, van meleg vizes medence, kinti benti pancsoló. A gyerek nagyon élvezte, bár nekem az öltözőkkel volt bajon. Nem kértünk plusz pénzért családi kabint, így maradt a közös öltöző, ahol csak egy pelenkázó állt rendelkezésemre öltöztetni, vetkőztetni. Ez is bent az öltöző közepén. Kicsit béna megoldás, mert a kabinok a másik felén vannak. Elég sokat kínlódtam ,mire sikerült mind a kettőnknek átöltözni, úgy, hogy nem akartam meztelen talppal leállítani a lánykát a földre. Nekem ez nagyon nem tetszett, de a víz és a medence igen.
    Tavaly inkább állatkertben voltunk, Tihanyban, Füreden sétáltunk babakocsival. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..