Szülőnek lenni mérhetetlen felelősség. Rengeteg ember életét fogja befolyásolni az hogy miként neveljük fel a gyermeket. A gyerekem akkor is a gyerekem ha más

Hirdetés

Mire tanítsuk, milyen értékeket adjunk át? Kinek az elvárásai vagy igényei szerint neveljük? Legyen alázatos, irányítható, vagy inkább alkalmazkodó és néma? 

Szerintem úgy neveljük hogy jó ember legyen. Olyan ember aki értéket képvisel, aki ezeket az értékeket képes tovább is adni. Aki gondolkodik, és felemeli a hangját a gyengébbekért. Aki új célokat keres, és új álmokat vált valóra. Aki fáradhatatlan és aki boldog. Olyan gyereket aki szereti magát, és szeret másokat is.

 Akiben nincs előítélet, és aki elfogadja a másikat. Akinek nem lesz kisebbségi komplexusa, aki képes elfogadni saját magát is. Olyan gyereket akinek van önbizalma, tudása és tehetsége. Olyan gyerekeket neveljünk akik megváltoztatják a világot, akik jobb hellyé teszik azt. Akik példát mutatnak nekünk is. 

Hogy lehet ilyen gyereket nevelni? Mérhetetlenül egyszerű, szeretni kell.

Minden nap elmondani neki hogy értékes és szerethető. Hogy egyedi és megismételhetetlen. Hogy tudja, bármi is lesz hazamehet és szeretni fogod. Mellette leszel és támogatásod. Ez ennyire egyszerű. 

Hirdetés