A kép illusztráció

Amikor megérkezik a baba, nemcsak a babakocsi kiválasztásában kell szemfülesnek lennünk. A bébi hordozó kiválasztása éppolyan nehéz feladat. Mire figyelj, ha ilyet veszel:

Mit kell figyelembe venni a bébi hordozóval kapcsolatban?

  1. Feltétlenül ismerni kell a használtan vásárolt bébi hordozó előéletét! Meg kell tudni, hogy nem történt-e baleset a hordozóval. Néhány hajszálrepedés is végzetes lehet az adott pillanatban.
  2. Négy-öt évnél idősebb hordozó műanyag alkatrészei, főleg, ha a tárolás alatt napsugárzásnak voltak kitéve, eltörhetnek használat közben.
  3. Óvakodni kell a szuperakciós vásárlástól. Az olcsóbb bébi hordozók újrahasznosított műanyagból készülhetnek, így azok a baba számára nem biztonságosak.
  4. A babakocsihoz csomagolt bébi hordozó biztonságos-e? Némely kínai gyártók újrahasznosított anyagból készült hordozót csomagolnak a babakocsi szetthez. Feltétlenül vizsgáljuk meg!
  5. A túl szűk bébi hordozó télen, a melegen felöltöztetett baba számára használhatatlan. Ügyeljünk a nagy belterű hordozó vásárlására!
  6. A talpas hordozó csak akkor praktikus, ha a hátsó ülésen nem szállítunk más tárgyat, ugyanis a tárgy forduláskor kimozdíthatja a talpat a helyéről, és a meggyőződésünk szerint jól rögzített ülés nem nyújt 100%-os védelmet.
  7. Nagy odafigyelés kell a hordozó helyes bekötéséhez! Ez a legfontosabb, mert a jól bekötött gyengébb minőségű hordozó is nagyobb biztonságot nyújt, mint a hanyagul rögzített szuper minőségű.

 

Mit kell figyelembe venni a bébi hordozóval kapcsolatban?

Előző cikkVigyázzunk a legkisebbekre
Következő cikkVajúdás segítő praktikák

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .