Érdekes elképzelések feszülnek egymásnak arról, hogy egy kismamának az idő alatt, amíg a kisbaba a pocakjában van, mit szabad megtennie és mit nem. Más véleményen vannak az orvosok, a nagymamák és a friss kismamák arról, hogy a terhesség alatt mit lehet és mit nem.

Sok olyan interneten megjelent lista létezik már erről,

viszont csak kevés említi meg azt, hogy leginkább a kismama belső megérzése számít a legjobban.

Orvosilag eléggé konkrét az, hogy a nő mit tehet meg és mit nem amíg kihordja a kisbabát. Alapvető tiltás az, hogy semmilyen gyógyszert sem szabad bevennie addig, amíg azt az orvosa jóvá nem hagyja, mivel a magzat nagyon érzékeny minden olyan vegyi változásra, amelyet egy felnőtt simán kibír. Ugyancsak az orvosok mostanában fokozottan javasolják a terhes vitaminok szedését és a szűrővizsgálatokon való részvételt is. A nagyinak, természetesen más elképzelése van a terhességről. Sokszor mondanak olyan hiedelmekre alapozó szabályokat, amelyeket egy realitás talaján álló kismama alapjában megkérdőjelez. Ilyen lehet például az, hogy a terhesség alatt nem szabad semmilyen tárgyat a hasra vagy a pocak közelében lévő zsebbe tenni, mert annak a tárgynak a formája majd megjelenik a baba bőrén. Ugyanilyen furcsa szokás lehet, de ugyanakkor a tisztelet jele is, hogy azok a nők, akik tudnak a várandóságról, előre engedik a kismamát az ajtóban, mert ha előtte mennek be, akkor lehet, hogy ők is a közeljövőben terhesek lesznek. A mai kismamák pedig leginkább a szakkönyvekből tájékozódva osztják a tudást meg egymás között azzal kapcsolatban, hogy a terhesség alatt mit jó tenni és mit nem. Ilyen például az, hogy a legegészségesebb, ha a kismama a bal oldalán alszik éjjel, vagy ha nem fürdik, inkább tusol.

Ennek az igazságtartalmát ki-ki ítélje meg maga és inkább járjon utána ezeknek a furcsa tanácsoknak, mintsem mindenféle őrült szokásnak fejet hajtana.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .