Kismamaként sokkal érzékenyebbek vagyunk. Dúlnak a hormonok bennünk, ami már önmagában is stressz faktor. Mellé pedig a rettegés, hogy ugye mindent jól csinálunk, minden rendben van-e odabent.

Ilyenkor jönnek a jobbnál jobb kérdések a környezetünkből – amiktől sokszor már a szőr is feláll a hátunkon.

Ezek közül is íme néhány példa, ami biztos kiveri a biztosítékot. Függetlenül attól, ha nem kismamaként kapnánk ezeket, lehet egy jót nevetnénk rajtuk.

Milyen nagy a hasad?

Mit ne kérdezz soha egy Kismamától

Ennél már csak az jobb, hogy milyen kövér vagy. Ha ez még nem lenne elég, akkor miután elmondod, hogy „csak” az első trimeszterben tartasz, jönnek a hüledező tekintetek és a további kérdések: Miért ikrek?

Néhány nőnek hatalmasra nő a hasa, másoknak pici marad, nem attól függ, hány gyerek lapul benne, hanem biológiai, genetikai okai vannak.

Biztos, hogy eleget híztál? Egyél még…

Íme az ellenpélda. Ha kicsi a hasad az sem felel meg a környezetednek. Ha már a terhesség vége felé nem gurulsz, akkor felmerül bennük, hogy valami nem stimmel. Jól eszel-e, nem betegíted meg a babád akár egy jó kis diétával?

De örülök, tényleg kismama vagy!!!Terveztétek?

Mit ne kérdezz soha egy Kismamától

Általában ez a kérdés is elhangzik közvetlenül azután, hogy bejelented a nagy hírt. Ha a környezet nem tudott róla, hogy már régóta készültök rá, esetleg szerencsétek volt és elsőre összejött a pici, akkor ezt kihagyhatatlan.

De tényleg számít, hogy véletlenül kiszakadt a gumi, vagy ovulációs napokat számolgatott a pár? Kifejezetten intim kérdés, amihez senkinek semmi köze. Ezzel az erővel akár még azt is megkérdezhetnéd, hogy milyen pózban szexeltek, amikor összejött a baba. Ehelyett inkább csak egyszerűen gratulálj, ha megtudod a terhesség hírét.

De szép a hasad, megsimogathatom ?

Ez már tényleg egyénfüggő. Van aki nem tud nemet mondani, de van aki kifejezetten utálja, ha a hasát simogatják. Bár az is tény, hogy ha egy kismamával beszélgetsz, szinte önkéntelenül is elindul a kezed a „mozgó” pocak irányába – mert valljuk be, érdekes…

Tudjuk, hogy a babát szeretnéd megsimogatni, de ezt a terhes nő hasának tapizásával teszed. Te sem akarnád, hogy a hasadat simogassa bárki, aki nem a párod. Inkább várd meg, míg ő húzza oda a kezedet, ha esetleg szeretné, hogy érezd, ahogy rúg a babája.

Bírod még? Egyben vagy?

Mit ne kérdezz soha egy Kismamától

Ezt a kérdést a terhesség vége felé hallhatod – szinte mindenhol. Főleg, ha abba a csoportba tartozol, akik a szülésre már tényleg hatalmas pocakkal rendelkeznek. Ilyenkor  már a séta is nehéz. De ha testvér van, azért még lemész a nagyobbal a játszótérre, ahol nyögve és kínlódva de terelgeted a tesót. Ilyenkor jönnek a kérdések…

Előző cikkSzex, alkohol, fű – így szervezett házibulit az anya 16 éves lányának
Következő cikkBeperli szüleit, mert az engedélye nélkül adtak neki életet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .