Hirdetés

Lányos apukának lenni ajándék- bár fiúsnak is, csak máshogy…Egy lány első szerelme az apja lesz, ő a példakép, aki erős, aki bátor. Ő a legjobb..

Egy külföldi magazin közvélemény kutatást tartott lányos apukák körében, hogy hogyan „csábították” el a lányukat.

Íme néhány praktikus tanács kezdő apukáknak.

 • Tedd a cinkostársaddá. Vegyél neki nyugodtan autókat, képregényeket és engedd neki, hogy kifesse a lábkörmeidet. Táncolj vele, amikor csak lehet, és mindig hallgasd meg, amit mondani akar. (Bren Trentelman)

  • Mindig, amikor azt mondja valamire, hogy “ez fiúknak való”, fogd magad és tanítsd meg neki, hogy ő is meg tudja csinálni. Neveld úgy, hogy ne határolódjon el a férfiaktól, hanem inkább legyen független, erős, ne kelljen függenie majd senkitől. Emellett pedig mosogass el, mosd ki a ruhákat, főzz, kertészkedj, adj anyának szabadidőt, gyűjts a lányoddal bogarakat és gyíkokat, vegyél egy trambulint és baba medencét, legyen kutyája vagy macskája, esetleg mindkettő, vezess lehúzott ablakokkal… Olvass neki sokat, hagyd, hogy lenyírja a szakálladat, támogasd és kérdezd az érzéseiről. (Stephen Hood)

  • Hagyd, hogy olyan legyen, amilyen. Legyél vele őszinte az életről. A rosszat és a jót is meséld el neki. Öleld meg, amikor sír. Élvezz minden együtt töltött pillanatot. (Graham Isaacson)

  • Most már a tiéd a megtiszteltetés, hogy erős, bátor és fantasztikus embert nevelj a lányodból – és hogy megszerettesd vele a focit és a Csillagok háborúját. (Michael Marcinko)

  • Ne hagyd, hogy azt gondolja, apától félni kell. Inkább tanítsd meg neki, hogyan fogadja el és tisztelje saját magát. Tanítsd meg neki, hogyan legyen önbizalma. Tanítsd meg, hogy szeresse a testét. Mindig dicsérd, hogy mennyire szép, akármi is történik.  (Chris Miller)

  • Öleld meg. Puszild meg. Mutasd ki neki, milyen sokat jelent neked már az első naptól fogva. Hagyd, hogy kibontakoztassa a saját képességeit. Mutasd meg neki, hogy apa az, aki biztonságot nyújt, és hogy az ő döntései ugyanolyan fontosak számodra, mint a saját döntéseid. (Mike Reynolds)

  • Kérdezd meg a feleségedet, neki mi hiányzott gyerekkorában a saját apukájával kapcsolatban. Tanulj belőle és ne kövesd el azokat a hibákat, amiket az apósod a feleségeddel. Nemcsak a lányodat tudod így jobban, helyesen szeretni, hanem a feleségeddel is jobbá teheted a kapcsolatodat. (Darrel Humphrey)

  • Öleld szorosan magadhoz, még csak ne is pislogj – az életed legszebb útja áll előtted. (John Snider)


  Forrás: NLC

  Hirdetés

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .