Mit viseljen otthon! Zokni vagy harisnya!Zokni vagy harisnya! Örök kérdés, hiszen sokan még éjszakára is zoknit adnak a picire. Vajon jól teszik ezt?

Hirdetés

A Piciknek a legkényelmesebb otthoni viselet egy body – hosszú vagy rövid ujjú – és egy harisnya nadrág. Ebben tud forogni, kúszni mászni és akár szaladni is. Attól függ milyen idős.

Ez nem akadályozza semmiben és nem utolsó sorban nem szorít.

Sajnos a legtöbb kis zokni szorít. Gyakran láthatod, ha leveszed a Pici lábáról, akkor nyoma marad a kis bokáján. Ezért, ha teheted otthon ne adj rá olyan ruhát, ami elszoríthatja a pici lábait, keringését. (Persze itt most nem durván értem, hogy lilul a baba lába, de ha sokszor ugyanazon a helyen éri nyomás a lábacskáját, az nem tesz jót, még akkor sem ha gyengéd.)

Azonban, ha nincs más megoldás és zoknit kell ráadj, akkor ha felhúzod, utána a felső részét (a szárát), hajtsad vissza. Így a gumis része, már egy dupla felületen át érintkezik a bőrrel és a „szorítás” is csökken, hisz a lábacska vastagabb részére kerül a gumírozás.

Ezt később akár óvodás korban is megteheted, ha észreveszed, hogy a Pici lábán nyomot hagy a zokni…

 

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A mi tapasztalatunk. Sajnos volt olyan harisnya aminek a mintája meglátszott a kis lábán végig. Ha szoros a zokni persze, hogy nem jó, mert elszorítja a kis lábát, ha laza, azt meg lerugja magáról. Akkor mi a megoldás? 🙂

  2. Most nyáron eszemben sincs ráadni harisnyát, igaz 3,5 hónapos vagyunk :)Ha már tud majd kúszni-mászni akkor biztos,hogy inkább harisnya,min zokni. Viszont vannak kimondottan babazoknit(mi találtunk) amiben nincsen gumi és eddig sosem szorította el a bokáját Maximnak 🙂

  3. sajna nekünk harisnya is van illetve volt ilyen, a derekától lefele végig megmaradt a harisnya nyoma 🙁

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .