Számos alkalommal hallottunk már hihetetlen történeteket, hogy egy egy műtét során miket felejtettek a gyanútlan páciens testében.

Hirdetés

Ez a mostani azonban tényleg elképesztő. A 36 éves Hanan Mahmoud Abdul Karim azután fordult kártérítési igényével a jordán bírósághoz, hogy képtelen volt megegyezni a kórházzal, ahol a hibát elkövették. Ahogy az a vallomásából kiderült, a várandós nőt április 24-én szállították kórházba, azután, hogy megindult nála a szülés. Bár Hanan reménykedett, hogy természetes úton is világra hozhatja gyermekét, a kisfiú nagy mérete miatt az orvosok végül a császármetszés mellett döntöttek.

Az eljárás állítólag komplikációk nélkül zajlott: az orvosok világra segítették Hanan 4,8 kilós kisfiát, majd összezárták a sebet. A jordán asszony egy nappal később elhagyhatta a kórházat. És ekkor kezdődtek a bonyodalmak. A Gulf News című portál idézte Hanan édesanyját, Majeda Abdul Hamid-ot, aki elmondta, lányát az ezt követő napokban rettenetes fájdalom kínozta, és rendszeres időközönként furcsa vibrálást érzett az alhasában.

Nem is tudom, hogyan került egyáltalán egy műtéti asztalra mobiltelefon. Ha mégis akkor nem tűnt fel az illetőnek, hogy hiányzik?

Az asszony hihetetlen fájdalmakra panaszkodott, ezért újra megműtötték, ekkor került elő a telefon.

A botrány nem csak a bíróságra jutott el, hanem a parlament is foglalkozott vele. Talán hamarosan- ha eddig nem történt meg- betiltják, hogy ilyen helyeken az orvosnál lehessen a telefonja.

Forrás: Hír24

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..