A csillagjegyed alapján azt is kiderítheted, hogy milyen típusú anya vagy. Persze ez nincs kőbe vésve, az asztrológia szerint nincs olyan, hogy valaki nagyon rossz vagy tökéletes anyuka. De ezek az elemzések egyfajta mankót adhatnak a kezedbe, hogy tudd, mit miért csinálsz, és hogy mik azok a dolgok, amikre érdemes odafigyelned. Lássuk, te melyik anyatípusba tartozol!15 furcsa babona a terhességről

Kos

A Kos anyák nagyon magabiztosak erős jelleműek, nagyon jó önismerettel rendelkeznek és nem félnek kiállni az igazukért. Hajlamosak az önzőségre, ezért elég nehéz megszokniuk az anyaszerepet és a saját igényeiket háttérbe szorítani a gyerek miatt. De ha ez megtörténik, akkor egy igazi harcos anyatípus válik belőlük, aki mindent megtesz a gyerekéért.

Sajnos elég hirtelen haragúak, de mivel imádják a konfliktust és szeretnek beleállni a vitákba, így ez számukra nem probléma. Arra azonban érdemes odafigyelniük, hogy ezek az olykor felesleges viták milyen hatással vannak a gyerkőcre.

Bika

Erős, stabil jellem, sajnos hajlamosa munkamániára, nem lelki síkon mozog, inkább a tárgyi világban él. Kötelességtudó és gyerekeit is arra neveli, hogy végezzék el feladataikat.

Nevelési elvei elég régimódiak, viszont, ha a gyerekek teljesítik a rájuk bízott feladatokat, akkor kenyérre lehet kenni. A Bika anya hiszi, hogy a munkába fektetett idő és energia megtérül, ezért ilyen szigorú a gyerekeivel is, hiszen a legjobbat szeretné a számukra.

Ikrek

Az Ikrek nagyon kreatív, kíváncsi, nyitott és laza anyuka, aki olykor hajlamos a lazaságot túlzásba vinni. Mondhatni a Bika anya ellentéte.

Ehhez a szeleburdisághoz az Ikrekre amúgy is jellemző kiismerhetetlenség társul, így a gyerkőcök nem mindig tudják, hogy anyát éppen milyen hangulatban kapják el – egyszer leülteti a gyerekeit leckét írni, aztán a következő pillanatban már tépi ki a kezükből a füzetet és mókára buzdít. Az Ikrek anya inkább tekint barátként a gyerekeire, ezért szinte mindenhova magával viszi őket, ahová csak teheti.

Rák

A Rák anya az egyik legérzékenyebb anyatípus, néha már túlságosan is szentimentális. Nagyon szereti a gyerekeit, hajlamos a saját igényeit is háttérbe szorítani a kedvükért. Engedékeny és bármit megad a gyerekeinek.

Aki egy Rák anya mellett nő fel, az örökké biztonságban érezheti magát, hiszen nagyon megbízató és mindig ott van, ha kell. Kevés esetben szigorú, ám ha mégis kénytelen kimutatni a foga fehérjét, utána megbánja és megpróbálja kiengesztelni a gyerekeit.

Oroszlán

A legenergikusabb anyatípus, igazi vezetőnek született, kreatív és nagyon magabiztos is. Szeret a középpontban lenni, és az anyaságot is egyfajta önkifejezési lehetőségként éli meg.

Imád a gyerekeivel lenni, mindent megad nekik, de olykor hajlamos túlzásba esni és projektként tekinteni az anyai szerepre. Ha megtanulja, hogy néha nem árt háttérbe szorulni és lazítani, akkor nagyon jó anya lehet belőle.

Szűz

A Szűz igazi strukturált gondolkodású tervező, aki sehova nem megy a határidőnaplója nélkül. Rossz tulajdonsága, hogy olykor nagyon előítéletes és túlkomplikál dolgokat.

Szereti, ha rendben van körülötte minden, és mindig a tökéletességre törekszik. Mivel mindent jól akar csinálni – családi élet, munka, barátok – , ezért hajlamos túlhajszolni magát. Ha időnként el tudná engedni a dolgokat és csak egy valamire koncentrálni, ő is jobban érezné magát az anyai szerepben.

Mother and her son are posing in the studio and wearing casual clothes

Mérleg

Kiegyensúlyozott jegy, aki törekszik a harmóniára. Nagyon jó konfliktuskezelő – a testvérek közötti vitás helyzeteket is jól menedzseli.

Nem szeret szabályokat hozni, inkább megmutatja a helyes utat a gyerekeinek és hagyja, hogy éljenek a lehetőséggel, amit a kezükbe ad. Mivel sokszor inkább csendes megfigyelőként van jelen a gyerekek életében, ezért azon érdemes dolgoznia, hogy szigorúbb legyen és ne hagyjon mindent a gyerekekre.

Skorpió

A Skorpió az egyik legvitatottabb csillagjegy, nagyon gőgös jellem, akaratos és nagyon nehezen bízik meg másokban. A Skorpió anyák nagyon elővigyázatosak, féltve óvják a gyerekeiket. Figyelnek minden egyes rezdülésükre és megmagyarázhatatlan módon sokszor előbb tudják, mi kell a gyerekeinek, mint ők maguk.

Halak

A Halak is nagyon kreatív, akár az Ikrek, és a gyerekeit is ösztönzi a kreativitásra. Nagyon érzékeny a világ dolgaira, gondoskodó, és a gyerekeit is arra neveli, hogy segítsenek másoknak, óvják a környezetüket.

Nem szeret parancsolgatni, inkább kér. Nem szól bele a gyerekek dolgába, inkább hagyja, hogy maguktól jöjjenek rá a helyes irányra. Nem szavakkal nevel, sokkal inkább egyfajta példát mutat a gyerekeknek.

Nyilas

Tervező típus, nagyon türelmes és következetes anya. Hajlamos túlzásba vinni a pesszimizmust és túlaggódni a dolgokat, ami főként a Nyilasokra jellemző önbizalomhiányból fakad.

Ennek kompenzációjaként törekszik rá, hogy a gyerekeinek bebizonyítsa – és talán egy picit magának is -, hogy a világ a sok rossz dolog ellenére tele van csodákkal.

Bak

Nagyon zárkózott, magának való jegy, nehezen nyílik meg mások előtt. Mindezek ellenére fantasztikus humora van és nagyon bölcs.

Mivel nem túl spontán és nehezen mozog, ezért a gyerekeit pont az ellenkezőjére neveli – beíratja őket mindenféle szakköre, táborokba és különórákra. Mindig kiáll a gyerekei mellett, de hajlamos elveszni az anyaságban, és háttérbe szorítani a saját igényeit.

Vízöntő

Örök fiatal, bohókás anyatípus, aki a szélsőségek embere. Soha nem lehet tudni, hogy éppen milyen kedve van, szereti megélni az érzelmeit.

A gyerekeket is nagyon szenzitívnek neveli, szeretné, ha együttérzőek és segítőkészek lennének. Ami furcsa egy Vízöntő anyában, hogy az érzékenysége ellenére a hisztik nem hatják meg. Talán ez azért van, mert a Vízöntők nagyon konfliktuskerülők is, így az ilyen helyzeteket is lazán, humorral kezelik. Ez a gyereknek gondot okozhat, mert azt hiheti, hogy nem érti meg őt. Sokszor saját érzéseit is nehezen fejezi ki, ezen sem árt dolgoznia.

Előző cikkAz anyák hősök: vicces rajzokon a mindennapok szeretetteljes terhei Minden anya magára ismerhet ezekben az őszinte, egyben nagyon humoros rajzokban.
Következő cikkÁlmában halt meg szülei mellett az egyéves kisbaba