Lánya született egy kínai asszonynak, aki emiatt meg akart szabadulni tőle – futárszolgálattal kívánta feladni a csöppséget egy árvaháznak.

Kínában hagyomány, hogy a fiúgyermek sokkal értékesebb, mint a lány. Ezért nagyon sokan titokban vagy megszabadulnak a nem kívánt lánymagzatoktól, vagy a születésük után árvaházba adják őket. Az abortusz ennek ellenére tiltott, ilyen esetben nem „szakemberek” végzik a beavatkozást. Sőt az állam nagyon sok esetben azt is tiltja, hogy a születendő baba nemét elmondják a szülőknek.

Hirdetés

Ennek ellenére a nyugati világ nem tudja megérteni, hogy egy anya, aki 9 hónapig hordta a szíve alatt babáját, hogyan képes arra, hogy a szülés után eldobja magától csak azért, mert lány.

Most Kína egyik tartományában egy 24 éves anya műanyag zacskóba tette a kisbabát és egy motoros futárt hívott, hogy vigye az árvaházba. Megtiltotta, hogy belenézzen a zacskóba.

A futár azonban belekukkantott, amikor érzete, hogy a csomag mozog. Egy pár napos újszülött volt benne. azonnal hívta a rendőrséget. A kislányt kórházba vitték, ahol kiderült pár nappal ezelőtt egészségesen ott született meg a kisbaba.

A szülőket értesítették, de ők nem mentek érte. Az anyát később letartóztatták, akár 5 év börtönt is kaphat.

Hirdetés