A várandósság fontos időszaka a baba fogadására való felkészülés. Vannak kismamák, akik babonából csak az utolsó hetekben szerzik be a születendő kis lény számára szükséges holmikat, vannak viszont, akik tudatosan tervezik meg a bevásárlást.

Számba veszik az esetlegesen öröklött dolgokat, és feltérképezik, hogy mi az, amire nincs szükség, vagy újat szeretnének a babának. Megfontolandó új babakocsit vásárolni, mert így elkerülhetjük, hogy a kölcsön kapott tartozékok, pl.: babahordozó, mózeskosár, más méretük miatt nem alkalmasak az összehangolt használatra.

FX-możliw

Babakocsi vásárlás esetén több szaküzletet is fel lehet keresni, és szakképzett eladók segítségét kérni a kiválasztásban. A szakemberek legtöbb esetben multifunciós babakocsit ajánlanak.

A sokfunkciós babakocsik tervezői elsősorban azt tartották szem előtt, hogy a babakocsira akár 3-4 évig is szükség lehet. A hosszú ideig tartó használathoz tartósságra van szükség, de a tervezés során figyeltek a praktikusságra és biztonságra is.

A multifunkciós babakocsi csomagjában a babakocsi vázon kívül mózeskosár, sportkocsi rész, babahordozó, – mely autósülésként is használatos – is megtalálható. Ügyeltek arra is, hogy az egyes tartozékok rögzítése a babakocsi vázra vagy autóba egy mozdulattal, könnyen történjen.

A sokfunkciós babakocsi tartozékai is több funkciót tartalmaznak. A mózeskosár használható kiságyként, de némely márkánál bölcsőként is használatos. A biztonságos autóülés akár az etetőszék funkcióját is betöltheti hosszabb utazáskor. A sportkocsi általában fordítható, vagyis a kisebb baba a mama felé, a nagyobb kifelé, a világot szemlélve utazhat. Ülése dönthető, így nyugágyként is használható. Mindezt kiegészíti a színes pelenkázó táska, mely nemcsak a baba útra szükséges dolgainak tárolását szolgálja, hanem divatos is.

Az egyes tartozékok használatára már a baba hazaszállításakor sor kerül, a biztonságos autósülés alkalmas erre. A mózeskosár biztosítja a vízszintes fekvést akár a baba 6-8 hónapos koráig. A sportkocsi pedig a gyermek 4 éves koráig szükség szerint használható.

A multifunkciós babakocsi hosszú évekig kényelmet biztosít a baba és a mama számára is.

unas_168292

 

Előző cikkKoraszülött babák! Mit kell tudni róluk!
Következő cikkNéhány érdekesség az újszülöttekről, amit talán nem is tudtál

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .