Természetesen van olyan, hogy a gyermek ellenáll a napirendnek, hisz neki az alvás „elvesztegetett idő”. 4 éves kor után már bőven elég a napi egyszeri, egy óra alvás.

Napközben nem igényli az alvást a gyerek?Minden gyerek más és más, ezért a gyerekgyógyászok azt javasolják, mindegy a nap melyik szakában alussza a gyermek ezt az egy órát.

Sokszor nem is kell feltétlenül aludni, elég egy kis csendespihenő. Feküdjünk le, meséljünk, pihenjünk, nézzünk meg egy mesefilmet.

Ha a gyermek éjjel rendesen alszik, napközben játékos, mozgékony, nem bóbiskol el a tevékenységei közben, akkor nincsen azzal sem probléma, ha egy egy alvás kimarad.

Előző cikkLégzésfigyelő – Csak divat, vagy biztonság?
Következő cikkMit tanácsolnak a profi lányos apukák

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 21hónapos kisfiam egyáltalán nem alszik napközben már egy ideje. Este 10órát alszik. Kb 2x felkel inni. Ez is normális?

  2. Az én lànyom hat hónapos van olyan nap hogy két óràt alszi.ez van ritkàbban egyébként félóràkat .Sem kint sem bent.Se babakocsiba sem ölbe.Sokat nyafog.Északa mondjuk végig alszik 7-reggel 8.-ig.Nen tudom hogy àllitsam rà.Ràadàsul ha alszik is csak addig ha mellette fekszek.Ha kimegyek mär fent is van.

  3. 4 év? Csak azért vagyok ennyire megijedve, mert kislányom 14 hónapos. Napközben 10-15 percnél többet nem alszik,de ma pk semmi. Nem álmo, Bem bobiskol. Pörög. Este 8-8 ig alszik mondjuk. De mit lehetne tenni?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .