A napokban nagyon sok port kavart az oltásellenes mozgalom újabb hadjárata. Sok szülő sajnos be is dől ezeknek az embereknek. Ők mindenben összeesküvés elméleteket látnak, állítják, hogy az oltások nem tesznek jót, hiszen mérgeket fecskendeznek a gyerekekbe, ezzel rombolva az immunrendszerüket.

Az oltások nem véletlenül alakultak ki – és változik is a kötelező oltási rend is elég gyorsan. Hiszen vannak betegségek, amiket már úgymond kiirtottunk, de mindig jönnek újabbak, amik akár halált is okozhatnak.

Persze sokat hallunk a gyógyszer lobbiról – aminek persze biztos van alapja – hiszen van olyan orvos, aki csak az adott gyógyszercég termékeit írja fel nekünk- de nem azért hogy ártson.

Az oltást a picik ma már koktélként kapják, nem szúrják őket hetente, vagy havonta. Ezekben a koktélokban gyengített kórokozók vannak, pont azért, hogy az immunrendszer erősödjön. Hiszen védekezni kezd a betolakodó ellen – ezzel sokszor egy életre védettséget is adva az embernek.

Ha az oltás után a babád lázas – ez is az immunrendszer küzdelmének a jele. Ami jó jel. Ezzel trenírozod is a babád egészségét.

Ha nem kap oltást, és még véded is minden piszoktól, egy állandóan beteges, gyenge immunrendszerű embert nevelsz ki, aki folyton elesett és beteg lesz. Az immunrendszer 3 éves korig fejlődik ki teljesen, ha ezt az időszakot nem a túlféltésre használod, egy stramm kiskölyköt nevelhetsz egészségügyileg.

Vannak azonban olyanok, akik nem akarják a gyereket beoltatni, holott halálos betegségek ellen oltanak, ami hihetetlen fájdalommal és szenvedéssel jár.

Átverve érzi magát egy volt oltásellenes család is, mert kiderült, hogy hatéves fiuk torokgyíkos lett. A torokgyík egyike azoknak a betegségeknek, amelyeket a rendszeres védőoltások segítségével egyszer már teljesen legyőzött az emberiség, Spanyolországban például 28 évvel ezelőtt volt az utolsó regisztrált torokgyíkos eset.

A család idősebbik gyereke kritikus állapotban fekszik a barcelonai kórház intenzív osztályán. Az egészségügyi hatóságok munkatársai most a fertőzés gazdáját keresik, ugyanakkor elismerik, hogy kevés esélyük lesz megtalálni az illetőt, az is lehet, hogy még csak a tüneteket sem produkálja. A szakemberek megfigyelés alatt tartanak nagyjából mindenkit, akivel a beteg fiú kapcsolatban lehetett az elmúlt időszakban.

A torokgyík vagy diftéria kellemetlen, ráadásul az esetek nagyjából 10 százalékában halálos, baktériumfertőzéssel induló betegség. Fő tünetei a torokfájás, az enyhe láz és a megdagadt mandulák. A betegség megjelenésekor fellépő gyulladás eredménye egy kékesfehér hártya, ami a mandulákon és a gégében alakul ki. A beteg ezt a gyíkbőrre emlékeztető, pikkelyes hártyát köhögi fel, innen ered a betegség neve. A halált is ez a hártya okozza: ha a beteg nem tudja felköhögni a levált hártyát, az elzárhatja a légutakat. A torokgyík vagy diftéria korábban gyakori halálok volt a gyerekek között, a modern orvoslás egyik nagy eredménye, hogy a betegség a diftériát okozó baktérium, a Corynebacterium diphtheriae termelte toxin inaktivált változatát tartalmazó védőoltás alkalmazásával szinte teljesen eltűnt.

Aki nem oltatja be a gyerekét a betegség ellen, az nem csak egy egyszerű betegséget kockáztat, az elzáródó légutak esetén légcsőmetszésre is szükség lehet, a betegség komplikációi közé pedig olyan, nyilván minden gyerekkort megszépítő betegségek tartoznak, mint a szívizomgyulladás vagy az ideggyulladás. Utóbbi esetén az arcizmok, illetve a nyelés folyamatát szabályozó területek is sérülhetnek.

Sajnos azonban a szülők sok mindent megtehetnek a magatehetetlen gyerekekkel.

Forrás: index

Előző cikkBörtönt kapott az anya, mert megverte a betörésen kapott gyerekeit
Következő cikkNépharag zúdult az anyára, a születésnapi posztja miatt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .