Akár hiszed akár nem, a vágyott orgazmus után nagyon lényeges a további mámoros öröm és kielégülés szempontjából, mit teszel és mit nem teszel szex után.

A kéjek közepette könnyű elfelejtkezni önmagunkról, és mit tesz egynéhány jó tanács, ha nekünk épp kedvünk támad az ellenkezőjüket tenni. Pedig nagyon is érdeme észben tartani, hogy nem csak az élvezet minél tovább tartó átéléséről van szó, hanem a fertőzésveszély és fájdalmak elkerüléséről. Ugyanis az aktus során nedvesebb lesz a hüvely, megduzzadnak a szövetek bent, a behatolás hatására pedig apró felszíni sérülések keletkeznek. Így tehát könnyen belátható, hogy ha egy mód van rá, fogadd meg a következő tanácsokat.

1: Ne felejts el pisilni!

A szeretkezés után az emberek igen nagy hányada nem véletlenül érez késztetést arra, hogy pisiljen – ez egyfajta öntisztító folyamat egyben. Az, hogy előtte elvégzed-e a kisdolgodat, inkább a kényelemről és komfortérzésről szól, de az aktus után ajánlatos “kitisztítani” a járatokat.

2: Ne vegyél habfürdőt

Természetes, hogy egy izzasztó együttlét után le szeretnél fürdeni, hiszen belénk ivódott a tisztaság, a higiénia iránti vonzalom. Azonban a hüvelyed nagyon érzékeny, és különben sincs szüksége semmiféle vegyszerekre ahhoz, hogy megtisztuljon. Sőt mi több, ezek kiszárítják a vaginát, irritálják az érzékeny felületét. Legfeljebb egy tiszta vizes zuhany az, ami segíti a hüvely természetes tisztulását.

3: Ne vegyél forró kádfürdőt sem

Csábító lehet ellazulni egy kád teli forró vízben, munka után tényleg kifejezetten felfrissíti testet és lelket egyaránt. Azonban a szex után jobb, ha más módját keresed a relaxáció módjának, mivel a nemi szerved most igazán nyitott a fertőző baktériumok számára. A kádban a víz segítségével könnyedén feljutnak tested minden zegzugába. Egy gyors zuhanyzás is megfelelhet, hogy komfortosan érezd magad.

4: Ne aludj el fehérneműben

Valóban feldobja az intim hangulatot, ha szexi fehérneműben leped meg a kedvesedet, viszont szex után ha lehet, akkor inkább válts légáteresztő pamut bugyira. A műselyem, nejlon és poliészter anyagok kellően fojtósak a bőrnek, a nedves és meleg vaginád pedig kifejezetten vágyik egy kis fellélegzésre. Ne hagyd, hogy kialakuljon valami nehezen leküzdhető gombás fertőzés a lábaid között, hagyd levegőzni magad!

Forrás: Glamour

Előző cikkKétszer jön decemberben a családi pótlék!
Következő cikkHogyan növeld kebleid? Íme néhány csodaszer