Vannak olyan mondatok, amit babalátogatás alkalmával jobb, ha elkerülük, hiszen a friss anyuka még csak most vág bele a gyereknevelésbe, de már annyi tanácsot kap mindenkitől, hogy belebolondul.

Hirdetés

Íme pár sor, amit biztos, hogy nem szeretne hallani az édesanya, és jobb, ha magunkba tartjuk:

Átalussza már az éjszakát?

Néhány baba ugyan már az első perctől fogva “angyal”, és eszik-alszik, éjjel fel sem ébred….azonban döntő többségben vannak azok az újszülöttek, akiknek hónapok kellenek ahhoz, hogy ne ébredjenek fel éjszaka. Sokszor ez az idő még tovább kitolódik, nem ritka, hogy két-hároméves gyerkőc kelti éjjel a szüleit.

Szoptass mindenképp!

Na ez az, ami az egyik legmegosztóbb témakör….mert igenis vannak olyan helyzetek, szituációk, mikor az anyuka képtelen szoptatni, vagy ha van is anyateje, nem tudja úgy szaporítani, hogy elég legyen a kicsinek, így tápszerrel kell pótolni. Az anyuka úgyis a lehető legjobbat akarja a babájának, felesleges azzal terhelni, hogy meg kellene próbálnia még egyszer a tejszaporítást.

Mikor jön a kistesó?

Még alig bújt ki a kisbaba, az ismerősök már érdeklődnek, mikor jön a következő. Elég nagy hiba, hiszen valószínűleg az édesanya még maga sem tudja, hogy egy év múlva, vagy öt év múlva fog szülni legközelebb. Azzal a babával kell foglalkozni, aki most jött a világra.

De jó neked, egész nap otthon vagy!

Hát persze, csodálatos dolog, ha az ember egész nap a babájával lehet, de ugyanakkor a boldogsággal együtt jár az is, hogy mindenben a baba élvez elsőbbséget….és vezetni kell a háztartást, stb…A legnagyobb boldogság egy baba az életben, de nem olyan egyszerű biztosítani számára mindent, mint ahogyan azt sokan elképzelik.

Hirdetés