alvásEz teljesen normális dolog, bár tény, hogy elég bizarr.

Hirdetés

A nyitott szemmel alvás ártalmatlan dolog, és meglehetősen gyakori a csecsemőknél. Természetesen ez nem jelent alvási problémát.

Az alvás szakértők már keresik a nyitját, miért alszik néhány baba nyitott szemmel, azonban a pontos választ még nem tudják. Valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy a baba több időt tölt REM – azaz aktívabb alvási  – fázisban. Az azonban már biztos, hogy ez az állapot örökletes.

A csecsemők sokkal több időt töltenek ebben a REM fázisban, mint mi felnőttek. A csecsemők teljes alvásának majdnem a fele ilyen REM alvás.

alvás1Orvoshoz akkor forduljunk, ha a gyermek nyitott szemmel alszik órákon át, vagy ha úgy látjuk, hogy a szeme kiszáradt, irritált. Nagyon ritka esetben egy szemhéjzáró rendellenesség is okozhatja a nyitott szemű alvást.

Fordulj orvoshoz, ha a gyermek nyitott szemmel alszik órákon át egy időben, vagy, ha a szeme úgy tűnik, száraz vagy irritált. Nagyon ritka esetekben, fejlődési rendellenesség, a szemhéjak is megakadályozza őket abban, záró rendesen. De egyébként, nem félnek a zombi gyerek.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .