A dolgozó anyukák legnagyobb gondja: ki vigyázzon a gyerekre, amikor váratlan esemény jön közbe? Az jó, ha van riasztható nagyszülő – de mi van, ha az épp nem lelkesedik az unokázás gondolatáért? Történetünk szereplőivel is épp ez esett meg.

Hirdetés

Alexandra nem értette, édesanyja miért nem segít neki többet kisfia nevelésében. Pedig Éva korábban annyira várta, hogy nagymama lehessen. Most viszont kijelentette: nem tud csütörtökön Bencére vigyázni, mert az a kártyázós napjuk a barátnőivel. Onnan semmi szín alatt nem maradhat el, tette hozzá, miközben sajnálkozva vonogatta a vállát. Lánya kétségbeesve könyörögött neki. Nem kérné, ha lenne más lehetősége. A főnöke ragaszkodik hozzá, hogy ő is ott legyen a termékbemutatón, Barna, a férje pedig üzleti úton van.Erre a mamája felcsattant: azt remélte, ha nyugdíjas lesz, jut majd ideje saját magára is. Na, ezt nem hagyhatta szó nélkül Alexandra sem. Édesanyja szemére vetette, hogy állandóan csak magával foglalkozik. Örökké úton van, a családja már egyáltalán nem számít neki. Szó szót követett, parázs vita alakult ki köztük. Pár perc múlva Alexandra sértődötten hagyta el a szülői házat. Kétségbeesve szállt be az autóba. Egyszerűen nem értette édesanyja viselkedését. Korábban folyton arról beszélt, mennyire szeretne már nagymama lenni.

Elkezdték újra élni az életüket

Amikor öt évvel ezelőtt Bence megszületett, Éva, az újdonsült nagyi repesett a boldogságtól. A szülés utáni első pár hétben állandóan a fiatalokkal volt: segített mindenben, kényeztette a lányát, a babát és az ifjú apukát is. Aztán ahogy múlt az idő, lelkesedése lankadni kezdett. Amikor két évvel ezelőtt a férjével, Bálinttal együtt nyugdíjba ment, elkezdték újra élni az életüket: utazgatnak, túrázni, kártyázni járnak.

Emellett Éva festeni tanul, Bálint pedig sakkozni kezdett. Szinte kivirágoztak. Alexandra teljes szívéből kívánta, hogy boldogok legyenek, hiszen egész életükben keményen dolgoztak, három gyereket neveltek fel. Ennek ellenére valami megfoghatatlan csalódást érzett. Azt remélte, édesanyja továbbra is segít majd neki Bence körül. Ha valaki, hát ő biztosan tudja, milyen kimerítő gyerek mellett dolgozni, hisz ő is ezt tette negyven évig. Amikor azonban Alexandra arra kérte, vigyázzon a kisfiukra, egyre gyakrabban rázta le azzal, hogy nem alkalmas az időpont.

Félreértelmezte az aggodalmat

Ahogy Alexandra ott ült az autójában zokogva, egyszer csak valaki bekopogott az ablakon. Az édesapja volt az. Épp hazaérkezett, és megkérdezte, mit ücsörög, miért nem megy be. Lánya sírva mesélte el, hogy összekaptak. Apja úgy vélte, ezt még egyszer alaposan át kell beszélniük, majd kézen fogta, és szelíden bevonszolta a házba.Amikor édesanyja meglátta az arcát, ijedten bevallotta: nem tudta, hogy Alexandra ennyire a szívére vette a történteket. Beszélgetni kezdtek, és lassanként kiderült, mi tartja távol a nagyit valójában. Éva úgy érezte, lánya mindig veszekedett vele, ha úgy látta, Bencét nem öltöztette fel elég melegen.

Azért is megszidta, amikor megáztak az állatkertben. Éva nem akart olyan nagymama lenni, aki mindent jobban tud, mint a lánya. Ezért inkább a háttérben maradt.Alexandrának fájt, amiért anyja félreértelmezte az aggodalmát, de közben furdalta a lelkiismeret amiatt, hogy akaratlanul is megbántotta. Bocsánatot akart kérni tőle, de ő félbeszakította, és megígérte, vigyáz Bencére csütörtökön. Viszont utána le kell ülniük, és nyugodtan megbeszélniük, miként oldhatják meg a helyzetet mindkettőjük megelégedésére. Lánya megkönnyebbülten sóhajtott fel, és ez alkalommal nem ellenkezett vele.

Forrás: Blikk

Hirdetés