A mai rohanó világban, azt sem tudjuk ki lakik a szomszédban. Pedig Esztergom kis város, szinte mindenki ismer mindenkit. Szívügyem, mert ott születtem és a mai napig ott él az anyukám.

Az ember mégis azt hiszi, ha borzalmakról olvas, hogy ez csak olyan helyeken történhet meg, amikről eddig azt sem tudtuk, hogy léteznek. A nevüket sem hallottad.

Ha azonban ismerős a város, rögtön gondolkozol vajon hogy lehetett ezt eltitkolni, nem észrevenni, ki lehetett?

Ezek a gyerekek tetvesek voltak, elhanyagoltak. A játékuk a kés volt, sőt egyikük még a tűzbe is beesett játék közben. Ezért vették őrizetbe a 47 éves férfit és a 32 éves élettársát. A vád kiskorú veszélyeztetése.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a vádlottak együtt nevelték öt közös, valamint a nő előző házasságából született gyermekét egy esztergomi házban, ám otthonukban az alapvető higiénés körülményeket sem biztosították számukra: a fürdőszobát nem lehetett használni, vécé sem a házban, sem az udvaron nem volt, a gyermekek az udvaron a szemét között játszottak. Ruhájuk hiányos, elhanyagolt és piszkos volt, nem mostak rájuk, a kicsiket ráadásul nem fürdették. Tetvesek lettek, de a szülők ezzel sem törődtek.

Nem voltak játékaik, mesekönyveik, a pár még a legalapvetőbb nevelési módszereket sem alkalmazta. Az egyik kisfiú egyszer beleesett az udvaron rakott tűzbe, égési sérüléseket szenvedett. A gyerekek felügyelet nélkül voltak ott, ezért történhetett meg a baleset. Többször előfordult az is, hogy a kiskorúak konyhakéssel, tapétavágóval és csavarhúzóval játszottak a lakásban, ezt egyik szülő sem akadályozta meg.

Ezért kell odafigyelni a környezetünkre is, mert egy gyermek nem pár nap alatt lesz tetves, nem pár nap alatt romlik le. Ha elfordítjuk a fejünket abból lesznek a tragédiák- és szerencse, hogy itt súlyos tragédia még nem történt.

A gyerekek most nevelőszülőknél vannak.

Forrás: Hír24

Előző cikkFelháborodott az internet a gyermekét hűtőbe ültető apukán
Következő cikkKiborította az ételt az ovis, az anyja hasba rúgta érte!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .