A népszavazás legvitatottabb törvényéről: ebben az öt kérdésben kell dönteni

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszel  visszaél a hatalmával és támadást indított Magyarország ellen – ezért népszavazásra van szükség a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban.

A miniszterelnök szerint Magyarországot egyértelműen megtámadták a gyermekvédelmi törvény miatt.

A magyar törvények az oktatási intézményekben, reklámokban nem engedik a szexuális propagandát.

Az európai unió szabályaira hivatkozva Brüsszel, most az oktatási törvényt, és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli.

Sérelmezik hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult.

Meg nem erősített információk szerint ott az LMBTQ aktivisták ott bejárnak az óvodákba, iskolákba, és ők végzik a szexuális felvilágosítást.

A kormány úgy döntött, az országra bízza az alábbi kényes témát, s népszavazást kezdeményez a következő kérdésekről:

Támogatja-e ön, hogy

  • kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozás tartsanak?
  • kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nem átalakító műtétek?
  • kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Rengetegen háborodtak fel a nemrég megszavazott törvények, és uniós eljárás is indul Magyarország ellen az ügy miatt.

28422338 – hands protecting young family at the field

“Az Európai Bizottság a levélben kifejtett álláspontja szerint a törvény több ponton sérti viszont az uniós jogszabályokat. A gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége. Az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása ugyanakkor minden európai uniós polgár alapjoga, ahogy az is, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés és megbélyegzés vallási, politikai vagy nemi hovatartozás és szexuális irányultság alapján” – írták.

“Szakemberként, pszichológusként, gyermekpszichológusként és magánemberként én mindig kiálltam az egyenjogúságért, a kisebbségek jogaiért! Ezúttal is ezt teszem, mert tudom milyen lelki teher társadalmi kirekesztettségben élni. Főleg a gyerekeknek. Több könyvet teleírhatnék a terápiás tapasztalataimmal, mit élnek át a kamaszok az identitásválságuk idején (úgy “szimpla” kamaszként is). Hát még egy megbélyegzett társadalmi csoport tagjaként. (Legyen szó sérült gyermekekről, etnikai, faji, vallási kisebbségekről is.). Az egyenjogúság egy elvi kérdés. Egy szemléletmód. A pszichológia alapszemlélete. A pszichoterápiás munka alapelve” – olvashatjuk Bojti Andrea pszichológus szakértőnk véleményét a Gyermekpszichológus BLOG-on.

A népszavazást már most van, aki bojkottálná: „Ez a népszavazás a demokrácia megcsúfolása, semmi több mint öncélú gyűlöletkeltés: a hatalom magyart fordít magyar ellen, megbélyegez, megoszt, csak hogy elterelje a figyelmet a valódi problémákról és saját bűneiről. Ezen a gyűlöletkeltő kamunépszavazáson semmiféle módon nem szabad részt venni, ezért a Momentum bojkottra szólít fel mindenkit!” – írja Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje.